En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Feiret gudstjeneste på Skånland mottak

Feiret gudstjeneste på Skånland mottak

03.03.2011
Menigheten vår på Skånland feiret gudstjeneste med asylsøkere på Skånland mottak i februar.
Feiret gudstjeneste på Skånland mottak


Flyktningene hadde laget et måltid som ble delt med alle gudstjenestedeltakerne. Fra venstre: Serina, Gogja, Sara Gunhild og Karen. Foto: Roald Kristoffersen.


Søndag 13. februar var det gudstjeneste for menigheten vår på Skånland mottak, kan Ommund Rolfsen fortelle. Det ble en inspirerende gudstjeneste, preget av lovsang, forkynnelse, tverrkulturelt fellesskap og god mat. Pastor Idar Halvorsen talte og forrettet nattverd.

Godt forhold til mottaket
Menigheten vår har hatt et godt forhold til asylmottaket siden det ble opprettet. I dag er det seks av beboerne ved mottaket som er trofast aktive i menigheten. Hver uke deltar de på husfellesskapet hjemme hos en av menighetens aktive. De er også med og leder samlinger.

Inviterte menigheten
Gudstjenesten på mottaket kom til da beboerne ønsket å gjengjelde gjestfriheten de opplever i husfellesskapet. De inviterte til gudstjeneste og laget etiopisk mat til alle som kom.

Til tro og døpt
Fem av de aktive var kristne da de kom hit til landet. En av dem kom til tro på Skånland. Et iransk ektepar har blitt døpt på Skånland. De har nå flyttet ut av mottaket og er i arbeid. De venter fortsatt spent på en avgjørelse på søknaden om asyl her i landet.

Positivt bidrag
Idar Halvorsen sier at flyktningene er en aktiv del av menigheten og har et positivt bidrag til fellesskapet. Noen språklige utfordringer er det jo, men de klarer de. Husfellesskapene åpner alltid med en felles del, men deler seg også i grupper der de tar hensyn til språk.Feiret gudstjeneste på Skånland mottak


Trivsel på Skånland mottak. Fra venstre; Salomon, Romen, Obse og Aleme som var med og inviterte menigheten og serverte etiopisk mat til alle. Foto: Roald Kristoffersen.
NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone