En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Fullt hus på Korpstinget

Fullt hus på Korpstinget

02.04.2011
Denne helgen er omtrent 70 speidere, rovere og ledere samlet til Korpsting i Larvik.
Fullt hus på Korpstinget


Påvirkningstorget gir alle muligheten til å delta i diskusjonene på Korpstinget.

Godt oppmøte
Med omtrent 70 speidere, rovere og ledere med på helgens Korpsting er korpsleder Knut Olav Seland godt fornøyd. Han sier at det har vært et langsiktig mål for korpset å få en bredere deltakelse på korpstingene. I 2007 i Drammen var det kun 35 som deltok og det ble en vekker for korpset.
- Vi så at vi måtte forandre på Korpstinget for å engasjere fler. Vi har derfor gjennomført flere grep. Vi har fortsatt fokus på forhandlingene som grunnlaget foFullt hus på Korpstingetr tinget, men har innført påvirkningstorget for å engasjere flere. Vi har også andre aktiviteter som skal være inspirerende og attraktive for speidere, sier Knut Olav.

Fjellklatrer
- I går hadde vi besøk av fjellklatreren Jon Gangdal. Som tidligere ekspedisjonsleder for flere turer til Himalaya snakket han om det å bygge lag/team. Han snakket om det som hans erfaring har vist seg å være suksessfaktorer for å nå et mål som en gruppe. I tillegg viste han oss fantastiske bilder og formidlet naturopplevelser som vi speidere liker godt, forteller Knut Olav.

Selv om forhandlingene er grunnen til at speiderne samles til ting, så har det sosiale fellesskapet og aktivitetene fått mer vekt. I kveld vil Andreas Wahl holde et fysikkshow. Det er det mange som gleder seg til.

Valg
På spørsmål om hva som blir dagens høydepunkt, nevner Knut Olav valgene. Knut Olav trekker seg etter denne perioden og det har vært stor spenning til hvem som vil bli innstilt som ny leder. Det er også flere av styrets medlemmer som skal ha avløsning.

Lovendringer
Det har blitt vedtatt en rekke lovendringer. Knut Olav sier at det først og fremst er snakk om språklig fornyelse og å modernisere lovene til hvordan korpset fungerer i dag.

Påvirkningstorg
Under påvirkningstorget er det en rekke steder der en kan diskutere ulike temaer. Det er fritt for alle å komme og gå. Er det noe som engasjerer deg er det fritt å delta i samtalen og erfaringen viser at dette får langt flere til å delta. Poeng, kommentarer og forslag som kommer opp på de ulike temaene blir tatt med inn i plenum for debatt og avstemning.
Knut Olav liker godt at samtalen om formålsparagrafen til speiderne engasjerte mange.

Korpstinget avsluttes i morgen søndag.

Se flere nyheter fra Korpstinget på www.ms-speider.no
NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone