En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Vellykket seminar om "Kvinner og forkynnelse"

Vellykket seminar om "Kvinner og forkynnelse"

28.05.2011
Fredag var nesten 30 kvinner samlet til konferansen "Kvinner og forkynnelse" i regi av Metodistkirkens Kvinneforbund og Metodistkirkens Diakoni- og evangeliseringsråd. De frammøtte fikk en dag med inspirasjon og kunnskap, formidlet av sogneprest i Kampen kirke, Sunniva Gylver, og prest og tilsynsmann i Latvia, Gita Mednis.
Vellykket seminar om "Kvinner og forkynnelse"

Nesten 30 kvinner deltok på seminaret om "Kvinner og forkynnelse" fredagen før Landssamlingen.


Brukte tre måneder på å forberede sin første prekenVellykket seminar om "Kvinner og forkynnelse"
-Første gang jeg ble spurt om å holde en preken brukte jeg tre måneder på å forberede den. Søndagen etter var jeg ikke i form og hadde ikke lyst til å gå til kirken, men da jeg tenkte på at presten hadde brukt tre måneder på å forberede den, måtte jeg bare gå...

Historien ble fortalt av en av de mange  flotte kvinnene som deltok på seminaret "Kvinner og forkynnelse" i Metodistkirken i Drammen, fredag 27.05.2011.

- Sunniva traff meg i dag, sa en annen deltager, og fortsatte: hadde jeg truffet henne for noen år siden hadde jeg vært prest i dag, hvorpå en annen repliserte: det er vel ikke for sent. Så hvem vet, kanskje ett av resultatene av seminaret er at noen av kvinnene starter på prestestudiet.
Vellykket seminar om "Kvinner og forkynnelse"
Kvinneforbundets avtroppende formann, Berit Westad sa hun var glad for at Kvinneforbundet og Diakoni- og evangeliseringsrådet hadde fått til seminaret. Westad mente vi kvinner trenger mer kunnskap, frimodighet og fellesskap og at kvinnene vil kunne bidra til vekst i kirken.

Landsmøte for Kvinneforbundet
Seminaret var i forkant av Kvinneforbunets landsmøte, som fortsetter i Drammen til og med søndag. Landsmøtet avsluttes med gudstjeneste i Drammen metodistkirke, søndag kl 1100. Gudstjenesten er åpen for alle.

Tekst: Vigdis Merete Rønning
Alle bilder: Alice Margaretha Cooper, Sverige

Flere bilder:


Vellykket seminar om "Kvinner og forkynnelse"

Kvinneforbundets landsmøte startet fredag kveld, etter seminaret. Her er ikke bare vanlig undervisning. Fredag kveld fikk deltagerne i oppgave å lage en collage som beskrev ens eget liv. Her er ett av kunstverkene.

Fra landsmøtet fredag kveld.


NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone