En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Metodistleder arrestert i Washington DC

Metodistleder arrestert i Washington DC

04.08.2011
Generalsekretær Jim Winkler ved Metodistkirkens råd for kirke og samfunn ble 28. juli sammen med ti andre religiøse ledere arrrestert i Capitol i Washington DC.
Metodistleder arrestert i Washington DC


11 religiøse ledere samlet seg i bønn midt i Capitol i Washington DC for å protestere.
Det var en tverrkirkelig protestaksjon som førte til arrestasjonen av Jim Winkler og ti andre religiøse ledere 28. juli.

Kutt rammer fattige
Budsjettforhandlingene i USA har vist hvor dypt splittet det amerikanske samfunnet er. For å få vedtatt en hevning av gjeldstaket til USA ble det inngått en avtale om en spareplan mellom demokratene og republikanerne. Denne planen innebærer massive kutt i statlige tiltak for de aller fattigste menneskene i USA.

Kristne aksjonerer
Kuttene i de sosiale tiltakene har opprørt mange kristne organisasjoner, inkludert Metodistkirken. Metodistkirkens General Board of Church and Society har igangsatt en rekke aksjoner for å påvirke politikere og opinionen til å skåne de fattigste fra budsjettkuttene.

Bønneaksjon
Det var en slik aksjon som førte til arrestasjonene 28. juli. 11 kirkeledere samlet seg i den sentrale åpne plassen i selve Capitol i Washington DC, maktens sentrum i USA. Her knelte de i bønn mot budsjettkuttene og for å beholde de - etter norske forhold - beskjedne statlige hjelpeprogrammene.

Splittelse internt
Metodistkirken i USA har engasjert seg sterkt i sosiale spørsmål, og ble blant annet takket for støtten av demokratene i en tale i kongressen etter at Obamas helsereform ble vedtatt. Dette engasjementet har dog avslørt en dyp splittelse også internt i Metodistkirken mellom mange konservative og andre metodister. De konservative heller politisk mot republikanerne og en del til den ekstreme tea-party-bevegelsen, mens mange andre metodister samarbeider med demokratene for større sosial rettferdighet i USA.Generalsekretær Jim Winkler blir arrestert og påsatt
håndjern for å ha protestert mot budsjettkuttene som
rammer de fattigste i USA.
NYESTE ARTIKLER
Bli fadder!
2018-02-06
– Vann er selve livet, sier Innocent Nigindu. Han flyktet med familien fra en blodig konflikt i Kongo. Nå er han en stor ressurs for Kirkens Nødhjelps arbeid i flyktningleiren der han endte opp. Les mer
Bli med og bidra til at vi får best mulig ledelse av kirken vår! Fristen er 1. april 2018. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone