En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Metodistleder arrestert i Washington DC

Metodistleder arrestert i Washington DC

04.08.2011
Generalsekretær Jim Winkler ved Metodistkirkens råd for kirke og samfunn ble 28. juli sammen med ti andre religiøse ledere arrrestert i Capitol i Washington DC.
Metodistleder arrestert i Washington DC


11 religiøse ledere samlet seg i bønn midt i Capitol i Washington DC for å protestere.
Det var en tverrkirkelig protestaksjon som førte til arrestasjonen av Jim Winkler og ti andre religiøse ledere 28. juli.

Kutt rammer fattige
Budsjettforhandlingene i USA har vist hvor dypt splittet det amerikanske samfunnet er. For å få vedtatt en hevning av gjeldstaket til USA ble det inngått en avtale om en spareplan mellom demokratene og republikanerne. Denne planen innebærer massive kutt i statlige tiltak for de aller fattigste menneskene i USA.

Kristne aksjonerer
Kuttene i de sosiale tiltakene har opprørt mange kristne organisasjoner, inkludert Metodistkirken. Metodistkirkens General Board of Church and Society har igangsatt en rekke aksjoner for å påvirke politikere og opinionen til å skåne de fattigste fra budsjettkuttene.

Bønneaksjon
Det var en slik aksjon som førte til arrestasjonene 28. juli. 11 kirkeledere samlet seg i den sentrale åpne plassen i selve Capitol i Washington DC, maktens sentrum i USA. Her knelte de i bønn mot budsjettkuttene og for å beholde de - etter norske forhold - beskjedne statlige hjelpeprogrammene.

Splittelse internt
Metodistkirken i USA har engasjert seg sterkt i sosiale spørsmål, og ble blant annet takket for støtten av demokratene i en tale i kongressen etter at Obamas helsereform ble vedtatt. Dette engasjementet har dog avslørt en dyp splittelse også internt i Metodistkirken mellom mange konservative og andre metodister. De konservative heller politisk mot republikanerne og en del til den ekstreme tea-party-bevegelsen, mens mange andre metodister samarbeider med demokratene for større sosial rettferdighet i USA.Generalsekretær Jim Winkler blir arrestert og påsatt
håndjern for å ha protestert mot budsjettkuttene som
rammer de fattigste i USA.
NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone