En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Metodistkirken gratulerer fredsprisvinnerne

Metodistkirken gratulerer fredsprisvinnerne

10.12.2011
Metodistkirken i Norge gratulerer Ellen Johnson-Sirleaf, Leymah Roberta Gbowee og Tawakkul Karman med Nobels fredspris.
Metodistkirken gratulerer fredsprisvinnerne


Valgplakat for Ellen Johnson-Sirleaf og hennes United Party på landsbygda i Liberia. Foto: Tove Odland.


I dag utdeles Nobels fredspris. Metodistkirkens biskop og Hovedstyre som er samlet i Oslo denne helgen vil gratulere alle tre prisvinnerne med en fortjent og verdig tildeling. Samtidig opplever vi en spesiell glede og stolthet over tildelingen til president og metodist Ellen Johnson-Sirleaf.

Tøff og omsorgsfull
Misjonssekretær Tove Odland har besøkt Liberia mange ganger siden åttitallet og har møtt Ellen Johnson-Sirleaf flere ganger.
- Ellen Johnson-Sirleaf er en tøff, men omsorgsfull kvinne. Hun har enMetodistkirken gratulerer fredsprisvinnerne verdighet som passer en president. Samtidig er hun en varm person som brenner for Liberias barn og ungdom. Historiene er mange om hvor kontant hun kan reagere og bruke sin myndighet når hun møter maktmissbruk, overgrep mot barn og korrupsjon. Hun har en sterk rettferdighetssans som nok også har gitt henne fiender.

Stor aktivitet overalt
Torsdag kom Tove hjem fra sin siste reise i Liberia. Hun kan fortelle om et land som er i sterk forandring.
- Det er stor aktivitet overalt i Liberia nå. Veiene bygges ut i stor tempo og det reises nye bygninger overalt. Det er ikke så lang tid mellom hver gang jeg er i Liberia, men jeg ser stor forskjell fra gang til gang, sier Tove.
Hun forteller at de som reiser med henne til Liberia for første gang legger merke til det håpet som folket uttrykker.
- Folk har tro på fremtiden og bryter ny mark overalt. Jeg ser nå flere geiter på landsbygda. Det er til og med noen kuer der nå. Alle husdyrene ble drept  i borgerkrigen, så det at nye flokker bygges opp er kjempepositivt.

Rolig og god stemningMetodistkirken gratulerer fredsprisvinnerne
- Jeg synes det er en rolig og god stemning i landet. Det er mye aktivitet og en positiv tro på fremtiden. Folk er likevel opptatt av at presidenten har en utfordrende jobb foran seg. Hun skal bringe landet sammen etter en urolig valgkamp. Hun vant presidentvalget, men hennes parti fikk ikke flertall i senatet og kongressen. Det vil gi henne utfordringer i utnevnelser og i budsjettarbeidet. Men hennes tilhengere er overbevist om at hun vil klare dette.

Deler gjerne prisen
- Jeg ble spurt om hvordan vi metodister i Norge opplevde tildelingen til Ellen Johnson-Sirleaf. Jeg fortalte at vi følte det som om vi også fikk en bit av denne prisen. Vi er stolte av tildelingen og av vårt kirkefellesskap med Ellen og metodistene i Liberia. Den reaksjonen gledet dem og de deler gjerne denne opplevelsen med oss. Gjennom 38 lokale prosjekter er vi jo også med og forandrer Liberia. Vi sprer deltakelse og ansvar for egen fremtid. Gjennom dette samarbeidet er vi en del av fredsprosessen som Liberia opplever.

Gledet seg til Norge
På flyet som Tove reiste med fra Liberia var også Ellen Johnson-Sirleaf og hennes følge med. Tove snakket med flere av kvinnene i hennes følge og de gledet seg stort til dagene i Oslo. De var stolte av tildelingen og gledet seg til å oppleve snø for første gang.
Metodistene i Liberia er kjempestolt av Ellen Johnson-Sirleaf. De opplever prisen som en anerkjennelse til kvinnene i landet og til kirken som har fostret henne.

Utdelingen
Biskop Christian Alsted og misjonssekretær Tove Odland er invitert og vil delta ved utdelingen i Oslo rådhus i dag.
Misjonssekretær Tove Odland intervjues av TV2 i forbindelse med tildelingen av Nobels fredspris til Ellen Johnson-Sirleaf.


NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone