En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>- Du kan investere i barna og ungdommen!

- Du kan investere i barna og ungdommen!

14.12.2011
Metodistkirkens barne- og ungdomsforbund har gjenopplivet sin faste givertjeneste og kaller den MBU-banken. Nå inviteres også DU til å bidra.
- Du kan investere i barna og ungdommen!
Ungdommer på konfirmanthelg. Disse helgene er et av arrangementene som går i underskudd. Men siden de ofte er helt avgjørende for å trekke ungdom med i leirarbeidet prioriterer MBU dette høyt. Nå kan du også bidra gjennom MBU-banken.Brenner for barn og ungdom
For de som har kommet opp i godt voksen alder er det mulig å huske noe som het MU-banken på nittitallet. Det var en fast giver- og forbønnstjeneste som støttet det som den gangen het MU. Den forsvant etter tusenårsskiftet, men har nå gjenoppstått av dvalen. Metodistkirkens barne- og ungdomsforbund (MBU) er nå på leting etter metodister som brenner for barne- og ungdomsarbeidet.

Frihet til å satse
- Vi vil ha større frihet til å satse på arrangementer og gode ideer for barn og ungdom, sier Audun Westad som er leder av MBU.

For MBU varierer inntektene fra år til år med størrelsen på statsstøtten. Dermed blir også satsningen begrenset i de årene hvor tilskuddet er lavere enn forventet. MBU-banken vil gi våre engasjerte ungdomsledere handlerom og handlekraft ifølge Audun.

Inntekter og forbønn
- Før var den gamle MU-banken en stor og viktig del av forbundets inntekter. Det ga seg utslag i spennende tiltak og vekst. Den store bonusen var jo at mange også brukte givertjenesten som en forbønnstjeneste. Det vil vi svært gjerne ha også i dag, sier Audun.

Nylansert
Den nye MBU-banken ble lansert på Årskonferansen i Fredrikstad tidligere i år. Det er også sendt ut postkort til alle menighetene med barne- og ungdomsarbeid der det er mulig å melde seg.

- Så langt har i overkant av 30 meldt seg som innskytere i MBU-banken. Det er vi svært glade for. Samtidig håper og tror vi det er langt flere som vil investere i kirkens barn og ungdom. Du kan bruke et av kortene som ligger i kirken din, eller sende oss en mail til MBU-kontoret og si at du brenner for barn og ungdom og vil bli innskyter i MBU-banken, avslutter Audun.

Skattefritak
Gaver til MBU på 500 kroner og over i året er skattefrie. Det opprettes en AvtaleGiro der du bestemmer et beløp som trekkes hver måned automatisk. Avtalen kan når som helst sies opp av giveren.NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone