En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>En rover vender tilbake med byttet

En rover vender tilbake med byttet

20.04.2012
Denne uken har MBU-kontoret hatt besøk av en tidligere rover som leverte tilbake det store trofeet fra korpsleiren i 1994. Nå er korpsleirflagget fra Bolkesjø kommet til rette igjen.
En rover vender tilbake med byttet
Per Rønningen viser frem korpsleirflagget som han overleverte til barne- og ungdomskonsulent Camilla Gaarn Røed denne uken, 17 år etter at han og rovervennene hans tok det fra flaggstangen på Bolkesjø.Leirflagg som trofé
Alle gamle speidere har hørt historiene om rovere som har hemmelige rom med leirflagg. Flagg som de har tatt som trofé fra leirene de hadde vært på. Ryktene var mange, men få hadde sett rommene - eller trofeene. Det eneste som var sikkert var at det var ikke ofte leirflagg fikk henge i fred når roverne var med på leir...

For mange ledere var jo dette rene kjeltringstreker, men blant roverne var det mange som så det som den aller største utfordringen. Kunne de klare å erobre leirflagget? Det var heller ingen tvil om at korpsleirflagget var det gjeveste trofeet, selv om NSF sine flagg ble svært godt voktet på landsleirene.

"Gamle synder"
Denne uken ringte Per Rønningen på hos MBU og lurte på om han kunne overlevere et gammelt bytte. Per som nå er 36 år, har en lang fortid i Oslo 1. MS og var med på sin siste leir i 1997. Under en opprydding i gamle speidersaker på Grünerløkka kom det gamle trofeet frem i dagslyset igjen.

Amnesti?
- Vi turde aldri henge opp flagget i Oslo, så det har ligget sammenbrettet siden vi kom hjem fra leiren, forteller Per som håper på nåde.
- Jeg håper på amnesti, siden jeg leverer flagget tilbake nå. Men vil jo ta straffen hvis korpsstyret vil det. Jeg håper uansett at dette kan inspirere andre til å levere tilbake gamle trofeer. Kanskje korpsstyret skulle utlyse et halvt års amnesti for tilbakelevering av slike ting, foreslår Per.

Mange gode minner
Selv om det er 14 år siden siste leir, har Per god kontakt med de andre som han var speider sammen med. En av dem er fortsatt aktiv, men skal få forbli anonym i denne sammenheng.
- Det var en fantastisk leir på Bolkesjø i 1994, mimrer Per. Som rovere var vi med og hjalp til under det som ble en svært våt haik. Men det store kuppet var jo det å ta korpsleirflagget. Vi planla og gjennomførte kuppet med nesten militær disiplin etter omfattende spaning. Vi følte oss som de reneste Rjukan-sabotørene, sier Per mens han smiler stort ved minnene.

Begeistret for speideren
Per er svært begeistret for årene i speideren og mener langt flere burde være med i dag også.
- Speideren er en veldig fin aktivitet. En lærer så mye. Du får en egen glede ved og forståelse for naturen og for mennesker. Verdiene jeg lærte i speideren har jeg med meg også i dag. Jeg tror speideren er veldig viktig som en motvekt mot all innesittingen og dataaktiviteten. Speideren har jo fortsatt de samme verdiene i dag, men aktivitetene har vel blitt enda mer spennende. Jeg håper de fortsetter utviklingen med enda mer "ekstremsportaktige" utfordringer i fremtiden, sier Per før han takker for seg.

NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone