En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>MBU med fast barne- og ungdomsprest

MBU med fast barne- og ungdomsprest

21.04.2012
Landsmøtet til MBU vedtok i dag å gjøre om prosjektstillingen som barne- og ungdomsprest til en fast stilling.
MBU med fast barne- og ungdomsprest


Landsmøtet ønsker en fast stilling som barne- og ungdomsprest.


Prosjekt
MBU har i tre år hatt en prest ansatt i en prosjektstilling som barne- og ungdomsprest. Erfaringen fra prosjektet er så gode at Landsmøtet i dag vedtok å gjøre om stillingen fra prosjekt til en fast stilling. Stillingen er i dag i 50%.

Positiv evaluering
Prosjektet har også blitt positivt evaluert i Hovedstyret og av tilsynsmennene. Hovedstyret har vedtatt å støtte barne- og ungdomsarbeidet i kirken ved å ta ansvaret for 50% av lønnen til MBU-presten (dvs 25% av full stilling).
Landsmøtet mottok beskjeden fra Hovedstyret med applaus.

Lovendringer
Landsmøtet har også brukt mye tid på lovendringer. Et forslag som var oppe for andre gang ble enstemmig vedtatt uten mye debatt. Langt mer debatt ble det om den lange rekken av endringer som var lagt frem for første gangs behandling.

Lederløfte
Noe som engasjerte mange var lederløftet for BUR-ledere. Lederløftet sammenfaller med medlemsskapsløftet til Metodistkirken. Siden Metodistkirken har endret teksten i sitt løfte, er det et forslag om å revidere lederløftet i samsvar med det Metodistkirken har gjort.

Det var også et forslag om å redusere kravet til lovendringer til en enkelt behandling, med unntak av paragrafene som omhandler verdigrunnlaget til MBU.

Flere delegater
Landsmøtet legger også opp til en økning av antallet delegater til Landsmøtene i fremtiden. Forslaget som ble vedtatt sier at det fra hvert BUR kan reise BUR-leder og en valgt delegat. I tillegg kan det reise en valgt delegat for hvert femtiende tellende medlem i det gjeldende BUR.
NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone