En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Ny rektor på Betanien diakonale høgskole i Bergen

Ny rektor på Betanien diakonale høgskole i Bergen

23.04.2012
Anneline Røssland er ansatt som ny rektor på Betanien diakonale høgskole i Bergen. Hun tar over en høgskole med stor økning i søkertallene til sykepleierutdanningen.
Ny rektor på Betanien diakonale høgskole i 
Bergen

Anneline Røssland er ansatt som ny rektor ved Betanien Diakonale Høgskole fra høsten av.

Flere søker Betanien
Betanien diakonale høgskole hadde den største økningen i søkertallet i Bergen. Hele 21,9 prosent flere søkere hadde denne skolen som førstevalg sammenlignet med i fjor. Dermed har skolen 3,10 primærsøkere per studieplass.
 
En spennende jobb
- Det er med en litt skrekkblandet fryd jeg går til rektorstillingen. Det er en svært spennende jobb, sier Anneline Røssland.
- Jeg kommer innenfra organisasjonen og kjenner skolen godt. Det kan jo både være en svakhet og en styrke. Jeg tror det er en styrke for meg. Jeg kjenner skolen, de ansatte og studentene meget godt. Jeg vet også hva vi må arbeide med for å videreutvikle skolen.

En god arbeidsplass
- Vi er en skole der de ansatte trives godt. Det er få som slutter, og det sier noe om at vi er en god arbeidsplass. Så utgangspunktet for å ta over etter Steinar Jacobsen ser jeg som godt.

Liten, men god!
- En utfordring for oss i tiden fremover er at vi ikke har institusjonsakkreditering per i dag. Vi er en liten skole og det gir både utfordringer og fordeler. Vi må ha samme, eller bedre kvalitet, enn de store skolene. Betanien er kjent for høy kvalitet i alle ledd. Slik ønsker vi også å være kjent i fremtiden, sier påtroppende rektor Anneline Røssland.
 
Tiltrer 1. august
Anneline Røssland tiltrer stillingen 1. august etter Steinar Jacobsen som har vært rektor ved høgskolen siden 1990.
 
Røssland kjenner Betanien diakonale høgskole godt. Hun har arbeidet ved høgskolen i mange år både som høgskolelektor og instituttleder ved bachelorutdanning i sykepleie og de to siste årene som instituttleder for videreutdanningene.
 
Av utdanning er Røssland sykepleier, har grunnfag i administrasjons- og organisasjonsvitenskap, praktisk pedagogisk utdanning og har hovedfag i sykepleievitenskap. Hun blir av skolen omtalt som strukturert, med gode samarbeidsevner og resultatorientert.
 
Link til nettside betanienNYESTE ARTIKLER

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone