En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Møteforbud opphevet for Fiji-metodister

Møteforbud opphevet for Fiji-metodister

05.09.2012
Etter fire år med forbud, holdt Metodistkirken på Fiji sin årskonferanse i slutten av august. Situasjonen er fortsatt spent mellom kirken og militærregimet.
Møteforbud opphevet for Fiji-metodister


Øystaten Fiji har en stor metodistkirke som har vært i konflikt med militærregimet.


Militærkupp
Det er nettstedet Ekklesia som melder om de gode nyhetene. Øystaten med under en million innbyggere har nesten 200.000 metodister. Siden de fikk uavhengighet fra Storbritannia i 1970 har landet vært plaget av en rekke militærkupp. Det siste kuppet kom i 2006. Dette regimet sitter fortsatt med makten i Fiji.

Møteforbud
Metodistkirken tok sterk avstand fra kuppet og har vært aktiv i arbeidet for å gjeninnføre demokratiet på øystaten. Dette har regimet reagert kraftig på. Kirken har vært underlagt en rekke restriksjoner. Blant annet har det i fire år vært nektet å avholde årskonferanse. Myndighetene har forlangt endringer i kirkens pastorale og valgte ledelse.

Møteforbudet ble opphevet tidligere i år, men med restriksjoner. Metodister er blant annet forbudt å diskutere politiske spørsmål. Det er noe kirken finner svært vanskelig å skulle etterleve.

Ønsker dialog med regimet
Metodistkirken på Fiji har britiske røtter og har som dem ingen biskoper. Kirken ledes av en valgt president for en begrenset tidsperiode. Pastor Tuikilakila Waqairatu, som ble valgt til president på årets konferanse, rakte ut en hånd til myndighetene og sa de ønsket å arbeide sammen for å bringe Fiji fremover.NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone