En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Flott helg i Porsgrunn

Flott helg i Porsgrunn

06.09.2012
Landsstyret i MBU var helgen 31. aug - 2. sep samlet til første styremøte. Det ble en opplevelsesrik og god helg i Porsgrunn!
Flott helg i Porsgrunn


Det ble en flott helg for Landsstyret i Porsgrunn. Her tar noen av ungdommene i Porsgrunn avskjed med landsstyret på togstasjonen søndag. Foto: Audun Westad


Nytt landsstyre
Dette var første møtehelg for det nye landsstyret som ble valgt på Landsmøte i Larvik i vår. De nye i landsstyret er  Bjørn Martin Broback (Oslo Central), Marie Eikmo Larsen (Hønefoss), Stephanie Baudu (Bjølsen), Andreas Rasmussen (Stavanger), Marta Westad Hauge (Molde/Trondheim) og Egil Hægland (Porsgrunn). I tillegg fortsetter Maia Blomhoff Holm, Hege Bergjord, Berit Roll Elgsaas (leder av speiderkorpset) og Audun Westad. Gledelig er det også med stabilitet i staben, som består av MBU-konsulent Camilla G. Røed og MBU-prest Frøydis Grinna.

Den første kvelden ble brukt til å bli bedre kjent med hverandre, MBU og kirken. For mange var dette første nasjonale styreverv, og da kan det være mye nytt å sette seg inn i.

Spennende saker
Det er alltid mange saker som skal behandles når landsstyret i MBU samles. Det ble tid til evaluering av leirene, valg til verv, planlegging kommende aktivitet og nedsettelse av utvalg som skal jobbe videre med ulike saker.
Flott helg i Porsgrunn

Resultatet fra valgene ble at Maia Blomhoff Holm ble gjenvalgt som nestleder, Hege Bergjord ble valgt som MBUs representant til Misjonsselskapet og Stephani e Baudu ble valgt som EMYC-representant.

Gode tilbakemeldinger
En annen sak som er verd å nevne ekstra er alle de gode tilbakemeldingene og evalueringen av leirene på Sommerfesten. Med sine drøyt 150 deltakere og ledere står MBU nå for ca halvparten av hele Sommerfesten! Nysatsingen med Tweensleir må sies å være en suksess, noe som også gav positive ringvirkninger til de andre leirene: leirene var nå bedre tilpasset alle aldersgruppene! Det ble ekstra god stemning i styret når det ble snakket leir, og det ble som vanlig også tid for de som hadde vært ledere på leirene til å fortelle et knippe av alle de gode historier og hendelser de hadde opplevd på årets leirer.

Ute blant menighetene
Den siste to-årsperioden har MBU lagt møtene sine ut til menighetene, og det er en tradisjon de vil fortsette med. Blant menigheter de har besøkt så langt finner du blant annet Oslo Central, Grünerløkka, Petrikirken på Kjølberg, Halden og nå Porsgrunn. MBUs leder, Audun Westad, sier at han tror det er viktig for synligheten og kontakten med kirken at landsstyret er ute blant menighetene når de har møter.

Gamle venner og leker
For landsstyret var det veldig hyggelig å besøke sin gamle tilsynsmann, Vidar S. Bjerkseth, i hans nye menighet. På lørdagskvelden var det samlet en god ungdomsgjeng fra Porsgrunn, og en fra Larvik, som sammen med landsstyret fikk lekt gamle leirleker, sunget lovsanger og hørt andakt av MBU-prest Frøydis Grinna.

Fullsatt kirke
Landsstyret var også med på gudstjenesten søndag formiddag og fikk ta del i medlemsopptakelse og presentasjon av årets konfirmanter. Dette var en veldig hyggelig stund i en fullstappet Porsgrunn Metodistkirke. Med andre ord ble det en perfekt avslutning på en artig møtehelg!


Landsstyret i arbeid i Metodistkirken i Porsgrunn.
NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone