En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Øyvind Aske og Anne Ng Forster ansatt i misjonen

Øyvind Aske og Anne Ng Forster ansatt i misjonen

08.10.2012
- Misjonen er Guds hjerteslag, sier nyansatt misjonssekretær Øyvind Aske. Han gleder seg til å ta fatt på tjenesten fra neste tjenesteår av. Han får med seg Anne Ng Forster som er ansatt som bistandskonsulent.
Øyvind Aske og Anne Ng Forster ansatt i 
misjonen

Pastor Øyvind Aske brenner for misjonen og har erfaring fra flere års tjeneste som misjonær. Her er han sammen med sin kone Anne Lise tilbake i Liberia i 2009.


Svært glad
- Jeg er svært glad, men det har vel ikke gått helt opp for meg enda, sier Øyvind Aske når Brobyggeren ringer og gratulerer med ansettelsen.
- Det har vært en lang prosess og jeg har kjent på en god del spenning ved dette. Jeg tror det har vært andre gode søkere og jeg har en ærefrykt når jeg ser på forgjengerne i denne tjenesten. Jeg har vel ikke helt våget å tro at det skulle bli meg. Samtidig har jeg kjent Guds ledelse gjennom hele prosessen.

Guds hjerteslag
- Misjonen har alltid stått mitt hjerte nært og jeg gleder meg over å få tjene misjonen de årene jeg har igjen av tjenesten i kirken. Misjonen er jo Guds hjerteslag. Det er dette Gud ønsker mer enn noe annet, at vi sprer budskapet om Jesus både her hjemme og i hele verden. Jeg gleder meg til å starte i en tjeneste som jeg ser på som ytterst meningsfull, sier Aske.

30 år i kirkens tjeneste
Det er ansatt en misjonssekretær som kjenner Metodistkirken både hjemme og ute. Øyvind Aske vil ha 30 års tjeneste i kirken når han neste høst trer inn i stillingen. Han har arbeidet i to år som ungdomsarbeider i Centralkirken i Bergen og vært menighetspastor i 25 år i Molde, Skien og Tistedal. I tillegg har han vært misjonær i Liberia i tre og et halvt år.

Øyvind har vært jordbruksmisjonær i Gbasen Town i Liberia. Han tilbrakte også et halvt års studiepermisjon i Liberia i 2009. Her var han knyttet til evangeliseringsarbeidet i landet. Øyvind har vært valgt medlem i Misjonsrådet og arbeider for tiden på en mastergrad i misjologi.

Øyvind er gift med Anne Lise og bosatt i Halden, der han er pastor for menigheten vår i Tistedal. Øyvind tiltrer stillingen i august 2013.

Ny konsulent
Det er også ansatt en bistandskonsulent i 80% stilling. Det ble Anne Ng Forster, som i ett år har arbeidet på timebasis på misjonskontoret.

Gleder seg
- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på nye utfordringer og å fortsette den tjenesten som jeg har påbegynt allerede, sier Anne.
Anne er misjonærbarn, og ble født i Malaisia der hennes mor var misjonær. Også hennes far arbeidet på en klinikk drevet av Metodistkirken. Anne er oppvokst i en flerkulturell familie og ønsket tidlig å lære mer om andre kulturer. Da hun var mellom 17 og 20 år, tilbrakte hun tre perioder i Etiopia og Zimbabwe. Her arbeidet hun som frivillig ved et barnesykehus og for det amerikanske Redd Barna.

Centralitt
Anne er 44 år, gift og har fire barn i alderen to til 17 år. Hun er homeopat og har drevet sin egen klinikk i mange år. Hun er oppvokst og aktiv i Centralkirken i Oslo.
Det siste året har Anne vært ansatt på timesbasis ved misjonskontoret.

Godt fornøyd arbeidsgiver
Administrativ leder Gunnar Bradley ved Metodistkirkens hovedkontor er meget godt fornøyd med ansettelsene.
- Det har vært en god prosess og vi er meget godt fornøyd med resultatet, sier Gunnar.
Det var 49 søkere totalt til stillingene og flere kvalifiserte søkere.
- Vi søkte først å få på plass en misjonssekretær. Deretter så vi etter en konsulent som kunne komplementere sekretæren. Vi har lagt vekt på gode norsk og engelskkunnskaper, og på de kriteriene vi la til grunn i utlysningsteksten.

Erfaring og kjennskap
- Vi har fått en misjonssekretær som har erfaring fra styrearbeidet og som har vært ute som misjonær for Metodistkirken. Han kjenner Metodistkirken svært godt både her hjemme og i samarbeidslandene våre. Vi har også fått en konsulent som kjenner arbeidet på misjonskontoret godt. De som er aktive i misjonen har blitt kjent med henne og er meget fornøyd med det arbeidet hun har gjort.

Overlapping
Anne vil fortsette sitt timesbaserte arbeid frem til nyttår og da gå over i 80 % stillingen som konsulent. Hun vil arbeide sammen med avtroppende misjonssekretær Tove Odland frem til sommeren da Øyvind Aske tar over.


NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone