En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Eduard Khegai innviet som biskop i Kaunas

Eduard Khegai innviet som biskop i Kaunas

21.10.2012
Søndag 21. oktober ble Eduard Khegai innviet som biskop i Kaunas, Litauen. Det markerte også avslutningen på Sentralkonferansen.
Eduard Khegai innviet som biskop i Kaunas

Biskopene Partick Streiff, Rüdinger Minor, Charles N. Crutchfield, Hans Växby og Christian Alsted legger sammen med kirkeleder i Gemensam Framtid Lasse Svensson hendene på Eduard Khegai og innvier han til biskop.

Det var en fullsatt kirke i Kaunas, Latvia, da den nye biskopen for Eurasia skulle innvies. Kirkelige gjester, sentralkonferansedelegater og lokale metodister kom tidlig søndag morgen sammen for å innvie Eduard Khegai.

Innviet
Det ble en sterk gudstjeneste der den nye biskopen ble eksaminert og bedt for. Hans Växby la sin biskoppelige stola og gullkorset over på den nye biskopen. Gudstjenesten ble avsluttet med at den nye biskopen velsignet forsamlingen og sendte oss ut i verden. De ordinerte gikk deretter ut i prosesjon.

Bønnesirkel
Utenfor, før gudstjenestedeltakerne kom ut, var det et svært sterkt øyeblikk da alle de ordinerte samlet seg i en stor sirkel og tok hverandres hender. I denne sirkelen ba biskop Christian Alsted en bønn for den nye biskopen og hans tjeneste. Deretter var det tid for gratulasjoner og bilder.

Mottakelse og avskjed
Det var helt til slutt en mottakelse på hotellet, der det var matservering og taler for biskop Khegai. Dette var også det siste måltidet for delegatene som deretter satte kursen hjemover.

Se flere bilder på Facebook.

NYESTE ARTIKLER
Ledelse som fag
2018-04-19
Kirken tilbyr et nytt kurs i fagfeltet ledelse i samarbeid med MF. Les mer
Bli fadder!
2018-02-06

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no