En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Valgte Wesley-salme til sin katolske prestevigsel

Valgte Wesley-salme til sin katolske prestevigsel

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
04.02.2014
Egil Mogstad (65), som ble innviet til katolsk prest under en historisk messe i Nidarosdomen søndag 26.januar, var som tenåring meget aktiv i Metodistkirken i Trondheim.

På nettsiden til menigheten vår i Trondheim, kan vi lese at: Trondhjemmeren Egil Mogstad (65), som ble innviet til katolsk prest under en historisk messe i Nidarosdomen søndag 26.januar i år, var som tenåring på 1960-tallet meget aktiv i Metodistkirken i Trondheim. – Utfra min ungdomstid på Lilletorvet er jeg på mange måter fortsatt metodist, sier pater Egil til vår hjemmeside. Han vedstår seg i høyeste grad sine metodistår, og hadde selv valgt en salme av Charles Wesley som ble sunget under ordinasjonen. Når ting har roet seg litt, kommer den nyvigslede katolske presten gjerne for å preke i sin ungdoms metodistkirke en søndag!

Valgte Wesley-salme til sin katolske prestevigselDen katolske biskop av Oslo og Apostiolisk Administrator av Trondhjem, Bernt I. Eidsvig, foretok den høytidelige prestevielsen. Nidarosdomen, Norges nasjonalhelligdom, var fullsatt  da Mogstad avga sine presteløfter og lydighetsløfte. Det var tallrike besøkende fra inn- og utland, familie og venner både fra katolske og lutherske kirker og andre trossamfunn. Den katolske biskop av Oslo og Apostiolisk Administrator av Trondhjem, Bernt I. Eidsvig, foretok den høytidelige prestevielsen.(Bildet)  Nidaros’ lutherske biskop Tor Singsaas og menighetsrådet i Domkirken hadde i økumenisk ånd åpnet katedralen og nasjonalhelligdommen for den katolske kirke for anledningen. Mogstad er dermed den første som er ordinert til katolsk prest i Nidarosdomen siden reformasjonen i 1537!

Wesleysalmen som lød i nasjonalhelligdommen var ”Lo! He comes with clouds descending” - en av de mest kjente og utbredte salmene av Charles Wesley, skrevet i 1758, men som ennå ikke er oversatt til norsk.

 

Les mer, hør sangen og se videoen på nettsiden til menigheten vår i Trondheim.

 

 

NYESTE ARTIKLER
Hva skjer på nett
2020-03-22
Det skjer mye på nettet som du kan følge i disse isolasjonstider. Oppdateres. Les mer
Bli fadder!
2019-09-26

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone