En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Let the praises go first...

Let the praises go first...

Skrevet av: Vigdis-Merete Rønning
18.03.2014
Let the praises go first...Da er Sangfesten over for i år og folket takkes. Fra venstre: Tore W. Aas, Ruth Waldron og Jon Løvland. Litt av prosjektkoret ses bak.

Allerede på trappa merker vi trøkket. Sangen liksom kastes ut fra metodistkirken i Flekkefjord. Inne i kirkesalen sitter vel 136 inspirerte mennesker og lærer seg nye sanger. Vi er på vei inn til den 8. Sangfesten i Flekkefjord, Tore W. Aas og jeg. Vi kommer med toget fra Oslo. Sangen er alt i gang når vi går inn. Det lyder mektig, og mektigere blir det i løpet av helgen.

- Åpne munnen, bruk hele ansiktet. Jeg vil se munnen din, ja, hva du spiste til middag i dag! Latter. Ruth Waldron har sangerne i sin mektige, trygge hånd, folk er med. Mannen, Emmanuel, trakterer pianoet. De er samstemte. Mens Ruth underviser, spiller han hele tiden i bakgrunnen. Når vi er klare for å synge, stiger volumet på spillingen hans.

Let the praises go first, in times of trouble. La lovsangen komme først i tider med vansker...

Er en av de 14, ja, fjorten, nye sangene sangerne lærer i løpet av helgen.

La lovsangen komme først, i tider med vansker. For kampen er ikke din, den tilhører Herren.

Innimellom sang og innlæring, minner Ruth oss alle på at vi må lytte til teksten, den betyr noe, den sier oss noe, om Gud, Guds kjærlighet til oss, hvordan vi skal forholde oss til ham.

Øvelsen fortsetter utover kvelden. Snart er det Tore W. Aas sin tur. Han har ingen pianist med, men klarer den brilliante jobben det er å lære bort sanger, undervise, samt spille til selv. Folk er med. Norges gospelkonge, Tore, leder an i selvskrevne sanger:
God gave me a song, I will sing for the rest of my life: Jesus is the light, the light of the world! Gud ga meg en sang, jeg vil synge resten av mitt lit: Jesus er lyset, lyset i verden!

Klokka ti fredag kveld er den første øvelsesdagen ferdig. Lørdag klokka ti er vi i gang igjen. Det går i ett fram til klokka sju, bare avbrutt av pauser med deilig frukt, kaker, kaffe, vann og te. Midt på dagen er det nydelig kyllingsuppe til folket. Menighetsmedlemmene står for koking av suppe, kaffe, rydding, ja, alt det praktiske.

Let the praises go first...Gudstjenesten i Den norske kirke, Flekkefjord, i forbindelse med Sangfesten 2014.Søndag er det gudstjeneste i Den norske kirke i Flekkefjord. Kapellan Frode Fjellbraaten ledet det hele, mens tilsynsmann i metodistkirken, Svein J. Veland talte. Organist ( kantor) Geir Kalleberg trakterte både flygel og piano så det svingte. Kalleberg intervjuet også Tore W. Aas om hans musikk og tekster ( du kan lese mer om dette ved å gå fra linkene som er lagt ut fra artikkelen på nettsiden vår).

Etter kirkekaffe var det "på han igjen" med øvelse for koret, først i metodistkirken, deretter i Ueneshallen, der konserten skulle finne sted klokka sju.

Mellom sangøvelse, finn - ut - hvor - du - skal - stå testing, lyd- og lystesting, ble det tid til litt pizza og kaffe. Denne gangen var maten bestilt: hver av oss bestemte på forhånd hvor mange stykker pizza vi ville spise, deretter ble 34 pizzaer bestilt: med og uten gluten, vegetar og kjøtt.

Konsert med trøkk. Neste år bør du få det med deg!

Noen sier kristne ting er kjedelig! Oi, de skulle vært på konserten i Ueneshallen! Sangen stod i taket, salen kokte! Her var sangglede, entusiasme, trampeklapp og lovsang.

Sangfesten er alltid i uke 11, det vil si at neste år er den 13.-15. mars, mens den i 2016 er 18.-20. mars.

I 2016 er det også tiårsjubileeum. Om jeg ikke skal dit før, skal jeg i alle fall da, for dette er noe å få med seg en gang til. Jeg er fortsatt gira!

Let the praises go first...Rydding etter Sangfesten.

Takk!

Takk til Jon Løvland som har fått det hele i gang og som er primus motor år etter år. Du er en helt. Takk til kona, Hilde Løvland, som står stand by og hjelper til slik at det hele kan gå.

Takk til medlemmer og venner av metodistkirken i Flekkefjord, som står på, lager mat, rydder, ordner stoler, bord, alt det praktiske. Det hadde ikke gått uten dere.

Takk til Tore W. Aas, Ruth og Emmanuel Waldron. Takk for alle flotte sanger dere har skrevet. Takk for inspirasjon, kunnskap og sangglede.

Takk til alle musikere som var med og høynet det hele.

Takk til alle andre som skal ha takk og som kanskje ikke er inne i en av takkegruppene ovenfor.

Takk!

Og, folkens:
her er datoene for de to neste åra. Skriv de opp og bli med, enten i koret, eller "bare" legg turen til Flekkefjord søndag for å få med dere gudstjenesten og konserten om kvelden.

13.-15. mars 2015

18.-20. mars 2016

Hilsen en takknemlig og glad, "Vicky" ( Vigdis-Merete)

Let the praises go first...Lørdag: suppa er klar for servering. Her har Hilde Løvland og Gerd Aasen hånd om en av de mange kjelene. I neste nummer av bladet "Brobyggeren", kommer det en større reportasje fra Sangfesten 2014. Har du ikke Brobyggeren, kan du bestille den fra nettsiden her, anbefales.

 

 

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone