Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Forsiden>MENIGHETEN ØNSKER DEG ET VELSIGNET OG RIKT NYTT ÅR!
MENIGHETEN ØNSKER DEG ET VELSIGNET OG RIKT NYTT ÅR!

MENIGHETEN ØNSKER DEG ET VELSIGNET OG RIKT NYTT ÅR!

2017-01-10
Vi går inn i det nye året med håp og tro til Gud!

GODT NYTT ÅR

Jeg håper du har hatt en fin jul sammen med dine.  Det er spennende å begynne på et nytt år.  Hva vil det bringe?

Det er mange dager med hvite ark som ligger foran oss.  Og så er det på mange måter opp til oss å gjøre disse dagene, med alt som skjer, til gode dager.

Ja, vi kan rammes av sykdom, ulykker, sorg osv.  Men likevel kan vi regne med at Gud er med oss og hjelper oss gjennom alt.

Han vil lede oss med stødig hånd helt til vi er hjemme hos ham, så mye som vi lar ham få lede oss.  Han presser oss ikke mot vår vilje, men han tar kjærlig den hånden vi strekker ut mot ham.  I små og store ting i livet er han en god venn og veileder.

For meg så handler det om å slippe kontrollen mer og mer, og våge å overlater mer og mer til min venn, Jesus.  Det ønsker jeg meg personlig i det nye året - å våge å følge ham enda nærmere.

I romjulen var Vidar og jeg et par dager i Stavanger.  Tilfeldig havnet jeg på kirkegården og besøkte mamma og pappa sine graver.  Jeg besøkte også bestemor og bestefar sine graver.  Ved siden av ligger bestefars søster og hennes mann, Ole og Kanutha Time.  De var i mange år misjonærer i Kina og Ole var leder på en skole for blinde.  Som liten så jeg ofte på et bilde av alle elevene og Ole en norsk, hvit mann midt i flokken.  Jeg var fasinert over det.

På kirkegården, hvor jeg hadde vært mange ganger, la jeg plutselig merke til gravstøtten, som var stor med et stort kors på.  Jeg stoppet opp og leste:  Jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg.  Gal 2, 20

Jeg landet liksom denne dagen - i min egen familie.  Dette er ord jeg forstår, som betyr mye for meg.  Det gode livet er å slippe Kristus til slik at han får leve i oss.  Han vil vise oss hvordan vi skal vokse inn i dette.

Solveig Skaara

Nytt fra Metodistkirken
11.-18. november arrangerer kirkene i Norge, samlet i Norges Kristne Råd, Global uke mot moderne slaveri. Tilsynsprest Knut Refsdal sier at dette er en kamp som har vært sentral for metodister siden begynnelsen. Les mer
Bli med til Fyllingsdalen, Bergen, fredag 9. november for et engasjerende og lærerikt seminar. Les mer
Kirke uten vegger
12.10.2018
Tema for Sommerfesten 2019 vil være «Kirke uten vegger». Brobyggeren har snakket med koordinator for Sommerfesten, Hilde Marie Movafagh, som er i full gang med forberedelsene. Les mer
Powered by Cornerstone