Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Forsiden>Metodistkirken i Kristiansand
Metodistkirken i Kristiansand

Metodistkirken i Kristiansand

2014-01-23
Rådhusgt. 46, Kristiansand

Menigheten vår er en liten menighet som tilhører et stort kirkesamfunn - et av de største i verden.  Det er en ganske ny og ung menighet som nå samles i kirken til forskjellige aktiviteter.  Den gamle menigheten har på mange måter dødd ut, og det spirer nye spirer.  Det som skjer gjennom ukene er følgende:    

Søndag er det gudstjeneste (unntatt siste søndagen i måneden, hvor vi tar fri) kl. 11.00       

Annenhver mandag er det bibelgruppe kl. 18.00

Hver tirsdag er det morgenbønn kl. 09.00

En onsdag i måneden er det Stille kveld kl. 18.00

En onsdag i måneden er det Retreatdag kl. 09.00

Metodistkirken i Kristiansand ligger sentralt i byen, rett opp fra Domkirken og Markens, i idylliske Posebyen.

Kirken ble bygget i og innviet i 1887, restaurert i 1926.  Innvendig har vi bevart den gammeldagse stilen, med glassmalerier osv.

LITT HISTORIE:

John Wesley        (1703—1791)

ENGLAND

Metodismen oppsto i England på 1700-tallet som en følge av brødrene John og Charles Wesleys virksomhet.  De var begge prester i Den anglikanske kirke, og da de studerte ved universitetet i Oxford fikk de kallenavnet Metodister  fordi de var så metodiske i sitt fromhetsliv.  Etter flere år uten store resultater, hadde John Wesley 24. mai 1738 et sterkt møte med Gud som forandret hans liv og tjeneste for alltid.   Hele livet hadde han strevd med å bli rettferdig for Gud, å bli et hellig menneske.  Nå skjønte han at det var Jesu verk alene som gjorde han rettferdig.

Han forkynte Rettferdiggjørelse ved troen alene og at Nåden var fri for alle.  Den anglikanske kirke reagerte med å utestenge ham,  men Wesleys forkynnelse førte til store vekkelser overalt hvor han kom.  Broren Charles ble en av de største salmedikterne vi har hatt.  Han skrev over 9.000 salmer.

Vekkelsen spredte seg videre til Amerika, og da han døde var det over 500 metodistpredikanter og over 130.000 metodister.  Disse dannet etter hvert et eget kirkesamfunn, som her i Norge er kjent som Metodistkirken.

 

NORGE

Metodismen kom til Norge gjennom den unge sjømannen Ole Peter Petersen fra Fredrikstad.  Han var blitt omvendt i 1856 i Amerika.  Hjemme i Norge reiste han rundt og forkynte, og det brøt ut vekkelse flere steder.

Menigheten i Sarpsborg var den første som ble stiftet her i landet 11. september 1856.  I november samme år ble menigheten i Halden stiftet, og på slutten av århundre hadde vekkelsen spredt seg over hele landet.

 

I DAG

Metodistvekkelsen vokste ut over hele verden.  Den samlede metodistfamilien er i dag på over 75 mill. medlemmer.  I Norge er det ca. 13.000 medlemmer og nesten 50 menigheter.  Kirken vokser i flere verdensdeler, og er det mest utbredte kirkesamfunn etter Den katolske kirke.   Metodistkirken i Norge er en del av The United Methodist Church, som har sitt hovedsete i USA.

 

Bilderesultat for john wesley 

 John Wesley                                                                                    

                                                         

 

 

 

 

Nytt fra Metodistkirken
Powered by Cornerstone