Med hodet i himmelen
og beina på bakken

Forsiden>Flyktningkrisen - Hva kan vi gjøre?
Flyktningkrisen - Hva kan vi gjøre?

Flyktningkrisen - Hva kan vi gjøre?

2015-09-22
MBU tar oppfordringen og vil samtidig viderebringe oppfordringen fra Metodistkirken i Norge, ved biskop Christian Alsted og Hovedstyret, om å gjøre en innsats for flyktningene i nød.

 

MBUs Landsstyre har som alle metodister mottatt oppfordringen om å gjøre noe for flyktningene i nød. I den forbindelse har vi nå overført en gave til Kirkens Nødhjelp på kr. 5000, og vi oppfordrer samtidig våre lokallag til å se hva de kan gjøre for flyktningene som er i nød.

 

Metodistkirken i Norges Hovedstyre sendte 5. september ut melding hvor de blant annet gav følgende tips til ting du kan gjøre i denne situasjonen vi nå befinner oss i:

 

  • Gi penger til Kirkens Nødhjelps arbeid i Europa, både privat og i kollekt. Send AKUTT til 2468 eller bruk kontonummer 1602.40.26535.
  • Ta initiativ til at menigheten kan bidra til matutdelinger eller andre tiltak i nærområdet.
  • Der det er mottak for flyktninger og asylsøkere i nærheten, ta initiativ til at menigheten kan bidra praktisk.

 

Vi har også samlet inn noen andre tips på hvordan du kan bidra:

 

  • Ved å melde seg inn i facebooksidene til “Refugees welcome to Norway” kan man få daglige oppdateringer på hva som trengs at mat, klær, leker osv og hvor man kan donere det.
  • Røde Kors har også et opprettet en infosentral der alle som ønsker å bidra kan henvende seg. Nummeret er 22054400.
  • På hjemmesiden til Norsk Organisasjon for asylsøkere står det mye informasjon om hvordan man kan hjelpe i praksis, alt fra å invitere noen hjem på middag eller tilby leksehjelp eller hjelp med jobbsøknad til å bli folkevenn i norsk folkehjelp eller verge for enslige mindreårige asylsøkere - http://www.noas.no/hva-kan-du-gjore-for-flyktningene/

 

Har du andre tips til aktiviteter lokallag kan gjøre eller bilder fra aksjoner ditt lokallag har hatt for å samle inn penger eller gjør annet for flyktningene som kommer til Europa så vil vi gjerne høre fra deg. Send en e-post til mbu@metodistkirken.no eller legg igjen en kommentar på vår Facebook!

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                     Tekst: Audun Westad

Nyeste sakene fra metodistkirkens hovedside
Hilde Marie Movafagh kan melde om stor interesse rundt en Sommerfest som allerede er nesten ferdig planlagt! Les mer
Biskopsrådet har sendt ut et hyrdebrev i forbindelse med den ekstraordinære generalkonferansen og debattene som den utløser. Les mer
Powered by Cornerstone