Med hodet i himmelen
og beina på bakken

Forsiden>Flyktningkrisen - Hva kan vi gjøre?
Flyktningkrisen - Hva kan vi gjøre?

2015-09-22
MBU tar oppfordringen og vil samtidig viderebringe oppfordringen fra Metodistkirken i Norge, ved biskop Christian Alsted og Hovedstyret, om å gjøre en innsats for flyktningene i nød.

MBUs Landsstyre har som alle metodister mottatt oppfordringen om å gjøre noe for flyktningene i nød. I den forbindelse har vi nå overført en gave til Kirkens Nødhjelp på kr. 5000, og vi oppfordrer samtidig våre lokallag til å se hva de kan gjøre for flyktningene som er i nød.

Metodistkirken i Norges Hovedstyre sendte 5. september ut melding hvor de blant annet gav følgende tips til ting du kan gjøre i denne situasjonen vi nå befinner oss i:

• Gi penger til Kirkens Nødhjelps arbeid i Europa, både privat og i kollekt. Send AKUTT til 2468 eller bruk kontonummer 1602.40.26535.
  • Ta initiativ til at menigheten kan bidra til matutdelinger eller andre tiltak i nærområdet.
  • Der det er mottak for flyktninger og asylsøkere i nærheten, ta initiativ til at menigheten kan bidra praktisk.

Vi har også samlet inn noen andre tips på hvordan du kan bidra:

• Ved å melde seg inn i facebooksidene til “Refugees welcome to Norway” kan man få daglige oppdateringer på hva som trengs at mat, klær, leker osv og hvor man kan donere det.
  • Røde Kors har også et opprettet en infosentral der alle som ønsker å bidra kan henvende seg. Nummeret er 22054400.
  • På hjemmesiden til Norsk Organisasjon for asylsøkere står det mye informasjon om hvordan man kan hjelpe i praksis, alt fra å invitere noen hjem på middag eller tilby leksehjelp eller hjelp med jobbsøknad til å bli folkevenn i norsk folkehjelp eller verge for enslige mindreårige asylsøkere - http://www.noas.no/hva-kan-du-gjore-for-flyktningene/

Har du andre tips til aktiviteter lokallag kan gjøre eller bilder fra aksjoner ditt lokallag har hatt for å samle inn penger eller gjør annet for flyktningene som kommer til Europa så vil vi gjerne høre fra deg. Send en e-post til mbu@metodistkirken.no eller legg igjen en kommentar på vår Facebook!

Tekst: Audun Westad

Nyeste sakene fra metodistkirkens hovedside
Da er det åpnet for påmelding til årskonferansen 2018 i Arendal. Les mer