Med hodet i himmelen
og beina på bakken

Forsiden>Den 27. desember dro 10 spente ledere og en leirprest opp til KRIK høyfjells senter i Hemsedal for å gjøre klart til årets leir.
Den 27. desember dro 10 spente ledere og en leirprest opp til KRIK høyfjells senter i Hemsedal for å gjøre klart til årets leir.

Den 27. desember dro 10 spente ledere og en leirprest opp til KRIK høyfjells senter i Hemsedal for å gjøre klart til årets leir.

2018-01-22
Dagen etter ankom 48 deltakere til et snødekket vinterland og det er alltid et herlig syn når bussen ankommer og gangen blir full av bager, sekker, soveposer, vesker, støvler og jakker. Deltagere fra hele landet kom sammen, i år var til og med Hammerfest representert.

Den første dagen startet med middag, bli-kjent møte og kveldsmøte med leirpresten Ola Westad. Dagen etter var det duket for den tradisjonelle bakke-dagen, 2/3 av deltagerne dro til Hemsedal skisenter og brukte dagen på slalom og snowboard. Resten ble hjemme og koste seg med uteaktivitet i ballbingen med snø opptil låret. Selv om mange kanskje ble litt våtere og kaldere enn de hadde tenkt, så hadde vi en morsom time med alt fra ringleker til stivheks og rødt lys. Uteaktivitetene ble avsluttet med bålpanne og stekte marsmallows. På lørdagen etter et flott morgenmøte med Ola og samtalegrupper var det duket for noe helt nytt, nemlig Hemsedal Games del 1. For å skape mer samhold blant deltagerne skapte vi Hemsedal Games over 2 dager, som sagt var dette noe helt nytt. Hemsedal games del 1 var en dag med Handelsspillet fra Changemaker. Her ble deltagerne delt inn i lag som på forhånd var delt inn i land i forskjellige klasser, vi hadde Zimbabwe, Tanzania og Bangladesh som representerte de fattigste landene, Kina, Mexico og India representerte de landene som er på vei opp rangstigen mens Norge, USA og Japan representerte de rikeste landene i verden. Denne leken startet til lunsj og varte til middag, hvert lag fikk en leder som skulle representere dem. Vi ledere spilte roller som FN, FNs sikkerhetsråd, Verdensbanken og meklere. Gjennom opplegget fikk deltagerne smake litt på hvor urettferdig verden er og hvordan ressursene er fordelt og hvem som lider under katastrofer.

Bilde       Bilde

Så kom nyttårsaften. Dagen startet med morgenmøte og samtalegrupper sammen med Ola. Etter et klesskift til varme uteklær startet det mer tradisjonelle Hemsedal Games del 2, her var det tradisjons tro forskjellige poster som lagene måtte gjennom, alt fra sekkeløp i den snøfylte ballbingen til en omvendt stollek der målet var å få hele laget opp på en stol. Etter Hemsedal Games fikk deltagerne litt fritid til å pynte seg og bli klare til den store festmiddagen senere på kvelden. Under festmiddagen fikk deltagerne hver sin utfordring som skulle gjøres under middagen, dette var alt fra å starte leirsangen til å stjele mat fra en leder. Vi hadde to eminente toastmastere i lederne Thor og Jon Atle. Etter en flott middag tok vi turen opp til møtesalen for å se mange talenter i Hemsedaltalenter rett etterfulgt av en nattverdgudstjeneste med bønnevandring. Deretter ble det litt tid til å skifte til noe varmt før vi gikk ut og danset inn det nye året. Det nye året ble startet med lovsang i natten, etter dette fikk vi ledere den store gleden av å steke vafler kl 02.30 om natten, men når takknemligheten er så stor er det ikke noe problem å være trøtt.

Bilde       Bilde

De fleste deltagerne har det gode og inkluderende fellesskapet som det beste minnet fra leir. Det at de får komme og være helt seg selv med alt de er. En deltager sa at hennes beste minne var når hun fikk et budskap med oppmuntring fra Gud som passet rett inn i livet til personen. Lederens beste minne er alle samtalene vi fikk med mye flott ungdom, i sofaer, under brettspill eller i varmestuen i bakken.

Tusen takk for en flott leir og håper vi ser alle igjen neste år!

Bilde

Tekst: Silje M. Halvorsen

Foto: MBU Norge/Magnus Skånlund

Powered by Cornerstone