Med hodet i himmelen
og beina på bakken

Forsiden>Borgensamlingen åpner i Akersbakken
Thor Bernhard Tobiassen fra Metodisme-Historisk selskap og Christopher J. Anderson fra General Comission on Archives and History for United Methodist Church. De to viser frem biskopsdrakten til Ole E. Borgen.
Thor Bernhard Tobiassen fra Metodisme-Historisk selskap og Christopher J. Anderson fra General Comission on Archives and History for United Methodist Church. De to viser frem biskopsdrakten til Ole E. Borgen.

Borgensamlingen åpner i Akersbakken

2013-05-02
Fredag 3. mai kl. 12.00 er det høytidelig åpning av Borgensamlingen i Akersbakken, Oslo. Alle er hjertelig velkommen til å være med på åpningen og se samlingene.

Borgensamlingen er et navn som er gitt den store boksamlingen som nå er lagt til biblioteket i Akersbakken. Storparten av bøkene er en gave fra biskop Ole E. Borgen til Metodistkirken. Samlingen har omtrent 8000 bind med bøker og annet materiale. Gaven inneholder også biskopens omfattende arkiv. Boksamlingen har vært en av de største privat eide samlingene av bøker om metodismen og Wesley-brødrene. Gaven er nå katalogisert og gjort tilgjengelig for forskning.

I forbindelse med åpningen er det laget en utstilling som viser borgenfamilien sitt varierte og innholdsrike bidrag til metodismen og samfunnet. Det er derfor også utstilt flere ikoner malt av Arne Borgen og deler av utstillingen som Skedsmo bibliotek laget i forbindelse med Peder Borgens 85-årsdag.

Samlingen har fått oppmerksomhet langt ut i metodistverdenen og utstillingen åpnes av generalsekretær Robert Williams fra General Comission on Archives and History for United Methodist Church.

Utstillingen vil være åpen frem til og med Årskonferansen. Alle er hjertelig velkomne i kontortiden.

 

 

 

 

 

 

 

Nyeste sakene fra metodistkirkens hovedside
11.-18. november arrangerer kirkene i Norge, samlet i Norges Kristne Råd, Global uke mot moderne slaveri. Tilsynsprest Knut Refsdal sier at dette er en kamp som har vært sentral for metodister siden begynnelsen. Les mer
Bli med til Fyllingsdalen, Bergen, fredag 9. november for et engasjerende og lærerikt seminar. Les mer
Kirke uten vegger
12.10.2018
Tema for Sommerfesten 2019 vil være «Kirke uten vegger». Brobyggeren har snakket med koordinator for Sommerfesten, Hilde Marie Movafagh, som er i full gang med forberedelsene. Les mer
Powered by Cornerstone