Forsiden>Personer>Biskoper>John Philip Newman (1826 – 1899)

John Philip Newman (1826 – 1899)

John Philip Newman (1826 – 1899) ble født i New York City. Faren var av tysk avstamming og moren fransk. Han ble omvendt i 16 års alderen og tatt opp som medlem av Metodistkirken. Han ble senere gift med datter til en av de tidlige metodistprestene i Northern New York. Han begynte på teologiske studier ved the Seminary at Cazenovia, New York, men gikk snart over i tjenesten som prest. I 1860 dro han til Europa og Østen hvor han besøkte både Palestina, Egypt og Arabia. Om dette skrev han en bok med tittelen "From Dan to Beersheba.".

I 1844 løsrev kirken i Sørstatene i en egen metodistkirke - Methodist Episcopal Church, South. Newman ble sendt av sin egen biskop til New Orleans for å starte ny virksomhet der knyttet til metodistkirken i nord. Menigheten og seminaret han grunnla, ble utgangspunkt ofr Den biskoppelige metodistkirkes fotfeste i sørstatene. I 1869 ble han sendt til Washington og tjenestegjorde også som prest ved Senatet. I 1873 fikk han i oppdrag av president Grant å reise til Asia for å gjøre observasjoner for USA. Rapporten var omfattende og ble vel mottatt. 

Etter dette gikk han tilbake til prestetjeneste i Metodistkirken. Han ble valgt til delegat til Generalkonferansen tre ganger og dro også til England for å representere kirken under en økumenisk metodistkonferanse. I 1888 ble han valgt til biskop og besøkte også Norge. Han døde i 1899. 

Powered by Cornerstone