Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Forsiden>Fremtidsdagen er klar for neste etappe

Fremtidsdagen er klar for neste etappe

Nå er høydepunktene fra innledningene, samtalene og mange av ideene samlet i sitt eget hefte.

 

Fremtidsdagen på årskonferansen 2018 ble en intensiv dag med inspirerende innledninger, mange gode samtaler og en liste med gode ideer som ble presentert for plenum.
Nå er høydepunktene fra innledningene, samtalene og mange av ideene samlet i sitt eget hefte.
Vi har snakket med MBU-leder Stephanie Buadu som har vært personen som hovedstyret ga lederrollen i forberedelsene, gjennomføringen og oppfølgingen av fremtidsdagen.
 
- Hva er det som er laget her?
- Det er et hefte som skal oppsummere fremtidsdagen. Dette heftet skal være en guide til menighetene, slik at de kan holde sine egne fremtidsdager.
Heftet gjengir høydepunkter fra samtalene og hva som kom ut av dem. Jeg synes dette har blitt et godt utgangspunkt arbeidet videre. Vi håper jo at også de som ikke var på årskonferansen skal få et innblikk i hva som skjedde og prosessen.
En slik innsikt er helt avgjørende for at vi skal komme i gang med neste steg av fremtidsdagen. Det er jo på mange måter nå det begynner.

- Hva skjer videre nå?
- Nå sendes filen med heftet ut til alle menighetene. På årskonferansen vil vi dele ut heftene til de som vil ta med seg dem til hjemmemenigheten. I tillegg kan du laste den ned her og nå.
Hovedstyret har nedsatt en arbeidsgruppe med sitt eget budsjett for å støtte tiltak som beskrevet i prosjektet. Så dette er noe som alle med kreative ideer for menighetene bør lese godt.

- Hvordan har du opplevd dette arbeidet?
- Dette kom jo som et forslag til årskonferansen i 2017. Det ble vedtatt og sendt til hovedstyret for oppfølging. Vi fikk god hjelp til å forberede dette av Frithiolf Clausen. Det var viktig å få med oss en fagperson som kunne komme og utfordre oss. Jeg var nervøs for hvordan dette ville bli tatt imot og hvordan dagen ville fungere i årskonferansen.
Heldigvis gikk det svært godt. Særlig for de unge som fungerte som gruppeledere gjorde en god jobb. Det er fint å tenke på hvordan mange av dem fikk sin første lederrolle og som tok ordet og rapporterte til konferansen der.
Det har også vært et fint engasjement i ettertid. Vi har fått flere henvendelser som etterspør brosjyren for å vise den for menigheten.
Jeg er veldig spent på hva som nå skjer videre i menighetene. Det er mange gode ideer i lekfolket som bare trenger at noen ser og støtter dem. Vi er ikke så mange menigheter igjen med barn og ungdom som en aktiv del av menighetsfamilien. Jeg føler at vi er ved et «nå eller aldri»-øyeblikk i kirkens historie. Skal kirken fornye seg og bli sterkere, må vi handle nå, avslutter Stephanie Buadu.

 

Nytt fra Molde og Metodistkirken
En velsignet påske
12.04.2019
Sentralkonferansens Råd har sendt en uttalelse til kirken i de nordiske og baltiske land. Les mer
Fra gruppen "Ortodokse Metodister" på Facebook har det kommet et forslag med tre deler til årskonferansen. Les mer
Jon og Helene Granum-Aanestad er klare for teltleir på Sommerfesten. Les mer
Aldri før har så mange meldt seg på så tidlig. Les mer
Powered by Cornerstone