Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Forsiden>Hva er egentlig metodismen?

Hva er egentlig metodismen?

Blir det Sommerfestens mest spennende seminar?

Vil du vite mer om hva Metodistkirken er? Vil du høre noen av de morsomme historiene metodistene har i bagasjen? Har du spørsmål du gjerne vil får svar på? På Sommerfesten får du anledning til det.

Ett av seminarene vil foregå i ungdomsteltet. Seminaret er særlig beregnet på ungdom og unge voksne, men er åpent for alle. Seminaret heter "Metodistkirken - hva har vi i bagasjen?", og det er Hilde Marie Movafagh som skal ha det. Hva seminaret inneholder er du med på å forme selv, for her er det deltakerne som bestemmer tema. Hilde Marie er rektor på Metodistkirkens teologiske seminar og underviser dermed studenter som skal bli prester og diakoner.

Et seminar hvor deltakerne bestemmer tema, hvordan har du tenkt å gjennomføre det?

- Jeg kommer til å ha med meg noen forslag til tema, noen morsomme og noen litt mer informative. Det kan være historien om Metodistkirken og slaveri, eller medisinhåndboka til John Wesley og hvorfor den ble så viktig, den kan være hvorfor de første metodistene i Norge ikke hadde stemmerett, eller fortellingen om kjærlighetsbrevene som brakte metodismen til Norge. Men deltakerne kan også komme med sine spørsmål.
Så bestemmer vi hva vi har mest lyst til å bruke tiden på, og så går vi igang.

Hva er egentlig metodismen?

Er du ikke redd for at du får spørsmål du ikke kan svare på?
- Jo, det kan selvfølgelig skje, da tenker jeg det er en ærlig sak å si at man ikke vet. Men jeg vil heller ta den sjansen og få fokus på det deltakerne på seminaret faktisk lurer på eller har lyst til å snakke om.
Så får vi se hvordan det går.

Tror du ungdom er interessert i dette temaet?
- Ja, det tror jeg faktisk. Ungdom som går i Metodistkirken eller som reiser som sommerleir i regi av MBU blir spurt av vennene sine hva Metodistkirken er. Det er ikke alltid så lett å svare på. Her håper jeg å gi dem noe de kan bruke når de får slike spørsmål. Men de kan jo være interessert for sin egen del også - å vite noe om bakgrunnen til den kirken de hører til i, hva som kjennetegner metodister, hva som skiller oss fra andre og slike ting. Så jeg håper noen vil komme, og jeg håper de har noen spennende spørsmål vi kan boltre oss i.

Voksne kan komme også?
- Ja, selvsagt kan de det. Ofte blir jo slike seminarer aller best når det er ungdom og voksne sammen, for de utfyller hverandre så godt og ser og lurer på ulike ting. Men - her er det på ungdommenes sted og på ungdommenes premisser, men jeg er sikker på at de voksne som blir med på seminaret vil stortrives som gjester i ungdomsteltet.

Da er det bare å si velkommen til seminar!

 

 

 

 

 

 

Nytt fra Molde og Metodistkirken
Referatet fra fredagen er også korrigert. Les mer
Et modifisert forslag oppnådde konsensus i årskonferansen. Les mer
Forslagsstillere har nå presentert et omforent forslag i spørsmålet om menneskelig seksualitet. Les mer
Endringsforslag
21.06.2019
Det kom to endringsforslag til kirkens syn på menneskelig seksualitet. Les mer
Årskonferansen er i gang. Du kan følge forhandlingene på nett. Les mer
Nå kan du lese tilsynsprestenes tale på forhånd. Den vil ikke bli lest på konferansen. Les mer
Det er lagt ut mye viktig informasjon for Årskonferansen 2019. Les mer
Powered by Cornerstone