Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Forsiden>Delegasjon til rundbordssamtaler klar

Delegasjon til rundbordssamtaler klar

Uken etter Årskonferansen falt de siste brikkene på plass slik at den norske delegasjonen til rundbordssamtalene i biskopsområdet nå er klar.

- Vi er svært tilfredse med å ha den norske delegasjonen til disse samtalene klar nå, sier en fornøyd hovedstyreleder Audun Westad. Det er Hovedstyret som har hatt arbeidet med å finne representantene til den norske delegasjonen etter at Hovedstyret mottok invitasjon til rundbordssamtalene fra Sentralkonferansens råd.

Rundbordssamtalene starter med en møtehelg i Købehavn i oktober og har sitt siste planlagte møte i Centralkirken i Oslo mot slutten av august i 2020. Målet for disse rundbordssamtalene er å komme frem til et konsensusforslag om som inneholder så mye enhet og misjonal styrke som mulig for vårt biskopsområde til tross for uenighet på visse temaer.

Delegasjonen fra Norge som skal delta i rundbordssamtalene er:
Lisa Kristin Nielsen
Leif Jacobsen
Knut Refsdal
Stephanie Buadu
Katrine Meltzer
Egil Hægland
Charles Jourdan
Marit Johnsen

- Miksen av mennesker her er svært godt, tror jeg. Vi har tatt mange hensyn for å sikre at delegasjonen gjenspeiler kirken vår og det tror jeg vi langt på vei har lykkes med, forteller Westad. Videre beskriver han at prosessen i Hovedstyret rundt dette som svært god:

- Det at vi har et så godt samarbeidsmiljø i Hovedstyret gjør at vi klarer samtale og samhandle godt på alle temaer.

I tillegg til de 8 som utgjør den norske delegasjonen er sammensetningen slik for rundbordssamtalene:
Danmark - 3 personer
Estland - 3 personer
Finland svenske - 2 personer
Finland finske - 3 personer
Latvia - 1 person
Litauen - 1 person

I tillegg til de tre fysiske møtehelgene som er satt opp i København, Tallinn og Oslo, har utvalget satt opp en plan om tre til fire onlinemøter.

- Å få lov å være med på disse samtalene opplever jeg som en stor ære, men også som et stort ansvar. Prosessen vi skal inn i er som vi vet preget av sterke følelser nasjonalt, og når man i tillegg skal ta hensyn til kulturelle forskjeller er dette en prosess som må være preget av mye visdom, sier diakon og vikarierende MBU-konsulent Lisa Kristin Nielsen til Brobyggeren.

Biskopsområdet vårt spenner over et stort område, både kulturelt og geografisk, slik også vår egen Årskonferanse gjør. På spørsmål om hvilke tanker hun gjør seg om dette svarer Nielsen at:

- Vi må kunne bringe nyansene av de norske meningene, noe som krever en god dialog her hjemme, ikke bare med de man er mest enig med. Samtidig er den norske delegasjonen den største, så vi må være varsomme ikke overkjøre de andre landene og deres opplevelser.

- Det sagt, så er jeg svært fornøyd med den norske delegasjonen, og hvordan den inkluderer et stort mangfold, med teologer, diakoner og legfolk, unge og ikke fullt så unge, mennesker som er direkte berørt av spørsmålene vi stiller, og både konservative og liberale, avslutter Nielsen.

Nytt fra Molde og Metodistkirken
Misjonssekretær Øyvind Aske kan fortelle om en ny solid rekord for misjonsmarkedet på Sommerfesten. Les mer
Ti dager i bønn
10.05.2019