Stavern Folkehøyskole Fredtun

Velkommen til Sommerfesten 2018!

Tema: Hva er da et menneske?
26.-29. juli 2018!

Velkommen til Sommerfesten 26.-29. juli 2018!

For andre gang vil Metodistkirkens Sommerfest foregå på Stavern Folkehøyskole Fredtun like utenfor Larvik. Dette er en festival for alle generasjoner med egne leire for juniorer, tweens og tenåringer, og til og med en leir for de aller minste, miniorene, med samlinger to ganger om dagen. For de voksne tilbyr vi seminarer, kveldsmøter, konsert, gudstjeneste. Alle er med på familiesamlingene hver formiddag, det store misjonsmarkedet på lørdagen og på avslutningsgudstjenesten søndag. Det er gangavstand til stranda, og vi satser selvsagt på nydelig og varmt sommervær. Du kan også ta deg en bytur om det høres bedre ut, eller slå deg ned på et av de mange bordene i mingleområdet og ta en prat med andre deltakere med en kaffekopp og iskrem.

Sommerfesten byr på et kristent fellesskap, mye god forkynnelse og møter og seminarer som inspirerer og utfordrer. Her er det mulig å bli kjent med kristen tro for deg som er ukjent med det, og det er mulig å gå noen skritt videre og la troen din bli utdypet og finne nye uttrykk for deg som har kalt deg kristen en stund. Her kan du finne stillheten og samtalen i kapellet, lovsangen som løfter seg på kveldsmøtene, og bruset fra havet på stranda, og gudsbildet i andre mennesker du møter i mingleområdet.

Årets tema er: Hva er da et menneske? Dette vil komme fram i forkynnelse, på seminarer, som leirtemaer og på flere andre måter i løpet av Sommerfesten. Du finner mer om temaet under program og info.

Vi som ønsker deg velkommen denne gangen er:
Svein J. Veland som er leder i årets Sommerfestkomite
Hilde Marie Ø. Movafagh som er ansatt som Sommerfestkoordinator
Jo Lyshoel som har hånd om påmeldinger, nettside og slikt
Christel Otterlei Bjerkestrand, som er ansatt på MBU-kontoret og har hånd om alle leirene
Bjørn Arne Olsen, vår lokale representant som bor i Larvik og som kjenner områdets kriker og kroker godt.
Styret for MNA (Metodistkirkens nasjonale arbeid) har en overordnet hånd om det hele og er de som har utnevnt komiteen og satt temaet, og som skal finne neste komite.

I tillegg til disse har vi leirsjefer og leirprester/leirdiakoner for alle leirene, en lang rekke leirledere, seminarholdere, talere, møteledere, kafeteriapersonale, kapellansvarlige, praktisk ansvarlige, teknikere, musikere og lovsangsledere, og enda flere som denne våren jobber intenst for at Sommerfesten skal bli så bra som den alltid har vært og enda litt bedre.

Følg oss også på facebook, der legges stadig ut små glimt fra forberedelsene! Informasjon og påmelding finner du her på nettsiden.

Hjertelig velkommen skal du være! Vi håper å se deg i Stavern!

Hovedtaler i år er Silje Kvamme Bjørndal. Hun vil tale på kveldsmøtene torsdag, fredag og lørdag.

På gudstjenesten søndag formiddag vil Jon-Erik Bråthen tale. Han er prest på juniorleiren i år.

Familiesamlingene fredag og lørdag formiddag ledes av Kristin Odén Halvorsen. På disse samlingene taler Helen Byholt Lovelace som er leirdiakon for miniorene og Kjell-Morten Bratsberg Thorsen som er leder på tenleiren.

Kveldsmøtene ledes av Christina Thaarup som også hadde denne jobben i fjor.

Det er fem seminarer å velge mellom for de voksne:

• Hva er da et menneske? Med Morten Dahle Stærk fra Menneskeverd
  • Næring for troslivet med Hilde Sanden-Bjønness og Ola Westad
  • Nye trosfellesskap med Helene Benedikte Granum-Aanestad og Tom G. Johnsen
  • Kreativt verksted med Laila Andreassen og Hilde Augensen
  • Byvandring i Stavern med lokalguide Nils Melau

Mer detaljert informasjon om programmet finner du under fanen Program og info.