Vi ønsker å være en inkluderende, åpen, livsnær og Jesusbegeistret menighet

Forsiden>Salig er tørsten

Salig er tørsten

2017-11-08
Stavanger 11 november

 

Salig er tørsten - Stavanger

Stavanger, 11 nov 09:30 - 11 nov 17:00

En dag med seminarer og smakebiter av klassiske kristne praksiser som nærer troslivet. Paul Otto Brunstad holder hovedforedraget «Å høre det uhørlige». 

Meld deg på via checkin.no 

Hovedforedrag

«Å høre det uhørlige»: Det skapte venter med lengsel på at Guds barn skal åpenbares i herlighet, skriver Paulus. Helt bokstavelig betyr det greske vente-ordet «Med hodet strekt ut». Som et dyr, intenst lyttende etter det knapt hørbare. For å bli et tiltalende menneske, i stand til å høre det uhørlige og bli berørt av det urørlige, er passivitet og kjedsomhet en dyd, og inaktivitet og venting noe av selve veien til det gode livet. Full sensorberedskap krever hvilepuls. 
Brunstad (Dr.theol) er en høyt aktet forfatter og foreleser. Han er professor ved NLA Høgskolen Bergen og seniorkonsulent ved Senter for Lederveilednin

Seminarer

Jesusdojo – en introduksjon

«Dojo» er treningssenteret innen japansk kampsport og meditasjonsskoler og betyr «stedet for veien». Å gå Jesu vei, å bli etterfølgere som hører Jesu ord «og gjør det de sier», er noe som krever kreativitet, eksperimenter øvelse, repetisjon og fellesskap. Jesusdojo er en metode som er laget for nettopp dette.

Erik Aarmo jobber som lærer og har ledet arbeidet med utviklingen av «Jesusdojo for dummies» (Iko-forlaget, høsten 2017). Han har snart 10 års jesusdojo-erfaring og flytter i sommer til Stavanger, der han ønsker å gjennomføre nye jesusdojoer.

Labyrinten som bønneverktøy

Å vandre labyrint er en gjenoppdagelse av en gammel spirituell praksis. Fra kirkehistorien har vi sikre eksempler på bruk av labyrinter helt tilbake til oldkirken. Vandringen kan hjelpe oss å løse opp indre spenninger og roe den indre støyen slik at vi får større klarhet i eget liv. Dette er et praksisrettet seminar der vi lærer å lage labyrint for så å gå den.  

Liv Hegle er Areopagosprest og arbeider til daglig med kirkens møte med nyåndeligheten og er opptatt av spiritualitet og åndelige praksiser. 

Å bli et menneske - brev fra den tidlige kirken

En enkel og personlig dialog med noen av de mest sentrale teologene som formet den kristne tro i den tidlige kirken. Hva sier de til oss i dag? Hvorfor angår de teologiske kampene de utkjempet, noen ganger med livet som innsats, oss moderne mennesker i dag?

Ellen Merete Wilkens Finnseth er religionshistoriker, skribent og forfatter. Hennes siste bok het Nattsyn – en vandring med Job.

Som i 2016 holder Salig er tørsten til i St.Petri-kirken, med noen av seminarene i metodistkirken, tre minutters gange fra St. Petri.

Tidsskjenma:

09.30: Reg

istrering
10.00: Innsteg i dagen
10.30: Hovedforedrag, del 1
11.10: Pause
11.30: Hovedforedrag, del 2
12.10: Lunsj
13.30: Seminarbolk 1
14.30: Pause
14.45: Seminarbolk 2
15.45: Pause

16.15: Nattverd og avslutning 
17.00: Slutt

Meld deg på via checkin.no 

Powered by Cornerstone