En levende og inkluderende menighet
med kjærlighet, omsorg og respekt for mennesket

Audun Westad gjenvalgt som leder av hovedstyret

Valgresultater fra årskonferansen.

På årskonferansen i dag ble Audun Westad (34) gjenvalgt som leder av hovedstyret og landslegleder. Dette blir hans andre perioder som den fremste representanten for legfolket i Metodistkirken.

Til Brobyggeren sier Westad at han er takknemmelig for tillitten til å fortsette å lede kirken i de prosessene vi er inne i. Han forteller begeistret om kirkens mange muligheter, med arbeidet i koronatiden som et eksempel.

- Den første perioden har vært lærerik og givende. Mange kan oppleve den tiden vi lever i som støyende, men å få en slik innsikt i kirken, gjør at en kan se forbi støyen og heller se mulighetene, sier Westad.

Når Brobyggeren spør om utfordringen ved å formulere en unnskyldning til LHBT+-personer på vegne av Metodistkirken, svarer han:

- Dette er en naturlig del av den retningen vi beveger oss som kirke. Årskonferansen i 2019 valgte via gode konsensusprosesser en tydlig retning. Unnskyldningen må derfor sees som et riktig og nødvendig steg for kirken, avslutter Westad.

Andre valg

Misjonsstyrets leder – Aart Huurnink (gjenvalg)
Pastoralt medlem i hovedstyret –  Christina Thaarup (ny)
Pastoralt varamedlem i hovedstyret – Anne Grete Spæren Rørvik (ny)