Metodistkirken i Norge

En levende og inkluderende menighet
med kjærlighet, omsorg og respekt for mennesket

Nedstengning Metodistkirken i Drammen

Drammen må stenge ned frem til 11. april

Så er det igjen skjedd. For ett år siden ble hele Norge stengt ned, og det var noe helt nytt. Nå er vi nesten blitt vant til det. Vi trodde vi kunne fortsette med gudstjenester med maksimum 20 mennesker. Så kom beskjeden i går kveld. Hele Viken og Oslo kan ikke ha gudstjenester. Dette gjelder til over påske en gang, så vil vi få nærmere beskjed.

Presten fortsetter å legge ut på hjemmesiden skriftlige betraktninger om prekentekstene. Ellers er det mye tilbud med digitale andakter/gudstjenester både fra Metodistkirken og andre kirker. Selv kommer jeg til å være med i det store fellesskapet på NRK. Tidligere likte jeg ikke å høre på gudstjenester som andre feiret stedlig. Men nå tenker jeg at vi alle er et fellesskap som ikke kan samles stedlig, men som er sammen med alle de tusenvis som pleier å feire gudstjeneste i sine stuer og som ikke har for vane å gå i en kirke.

Men vi vet om hverandre. Vi kan fortsatt kjenne tilhørighet til «flokken vår», som Per Fugelli snakket om. Så håper jeg vi etter hvert kan se hverandre igjen. Imens får vi lengte og tenke at vi er heldige som har noen å lengte etter. Ikke alle har det.

Mvh Anne Grete, metodistprest i Drammen