Varm - inkluderende - nær
og disippelgjørende

Forsiden>Myndighetene viderefører tiltakene - og selvsagt vi også!
Myndighetene viderefører tiltakene - og selvsagt vi også!

2020-03-26

Dette er beskjeden som kom fra Metodistkirken i Norge 24.03., og er signert kontorleder, tilsynsprest og HR-leder (under følger en beskjed fra prest Albert A. Gjøstøl):

«Vi må fortsette dugnaden for å slå ned smitten», sa statsminister Erna Solberg i sin pressekonferanse i ettermiddag, og bekreftet med det at tiltakene mot koronaviruset blir videreført til over påske.

Dette betyr at også vi som kirke må videreføre de tiltakene vi har innført. En konsekvens av dette vil være at vi i år ikke kan samles til gudstjenester i påsken.

Vi vil henvise til tilbudet som kirken tilbyr med daglige andakter på kirkens nettside og Facebook-side, og tilbudet om «Møtested på nett» på søndager og helligdager.

Vi vil også oppmuntre menighetene til selv å finne alternative måter å markere påsken på i sine lokale sammenhenger, og om nødvendig avklare disse med lokale myndigheter.

Ta kontakt hvis dere har spørsmål til denne informasjonen!

Johanna Lundereng, Knut Refsdal, Vidar Sten Bjerkseth

Hva med oss i Halden?

Det ble klart i tirsdagens pressekonferanse med statsministeren at samtlige tiltak for å begrense koronasmitten videreføres. Metodistkirken er ikke noe unntak, og begrensningene vil vare til over påske. Dette har store konsekvenser for oss som menighet, og jeg syns det er tungt at vi ikke får møtes som vi pleier. En mager trøst er at dette gjelder for hele samfunnet, men jeg gleder meg til å se dere alle når vi omsider kommer ut av hulene våre.

Den normale kalenderen vår utgår naturligvis fullstendig i tiden til og med påske. Formiddagstreffet med besøk fra Øståsen 15.04. ble også besluttet avlyst i går. Det er fortsatt i vinden hva som vil skje med menighetskonferansen samme dag, men det skal nok noe til at denne blir noe av. Her venter vi bare på beskjed fra tilsynsprest.

Det neste «store» er konfirmasjonsgudstjenesten 26.04. Vi har en løpende dialog med konfirmanter og foreldre, og vi har avgjort at vi bestemmer oss på kort varsel om vi utsetter til høsten eller en annen passende dato. Når vi kun har to konfirmanter, er det mulig å gjøre det på denne måten.

Hva så med gudstjenester i påsken? I påsken vil det bli gudstjenester fra forskjellige deler av metodist-norge, livestreamet og tilgjengelig på Facebook og YouTube. Det siste innebærer at vi enklere kan formidle gudstjenestene til mennesker som ikke er på Facebook, og det er gledelig. Nå til søndag blir det familiegudstjeneste fra Flekkefjord, og i påskeuken blir det fra Finnsnes, Bergen og Kjølberg. Det er god spredning, og det syns jeg er gledelig. Vi har ventet lenge på å få vite om vi skal planlegge noe til påsken, men bør altså ikke «konkurrere» med de nasjonale gudstjenestene. Fra i går og så lenge det er begrensninger knyttet til smittefare vil det også legges ut daglige andakter av kirkens ansatte, og her skal også undertegnede bidra.

Jeg vil be dere alle om å huske hverandre i bønn i tiden fremover. Ta en ekstra telefon til de gamle og de ensomme – i og utenfor vårt medlemsregister. De som vi før måtte være spesielt OBS på at hadde det bra, har det ikke noe bedre nå. Ha en lav terskel for å ta kontakt.

Dere er i mine bønner, og jeg ser frem til å se dere igjen. Ikke nøl med å kontakte meg om det ene eller andre. Hold dere trygge og friske.

Alt godt fra meg

26.03.20