Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Forsiden>Hjelp til Moria

Hjelp til Moria

Det var hjerteskjærende bilder som møtte oss morgenen 9. september med brannene i Moria. Mennesker som ikke hadde noe å miste, mistet det lille de hadde. Husene deres, om du kan kalle noe så provisorisk og enkelt for hus, brant ned og de hadde ingen plass å være. Drevet på flukt, men uten noe sted å flykte til. Over 13 000 mennesker mistet hjemmene sine i Moria, en leir som var laget for å huse 3000 mennesker.

Vi anerkjenner, omfavner og bekrefter alle personer, uansett opprinnelsesland, som medlemmer av Guds familie.

Slik åpner Metodistkirkens sosiale prinsipper sin paragraf om kirkens syn på flyktninger. Det er ikke forskjell på mennesker, enten de bor på Majorstuen, i Hammerfest eller på flukt fra Moria. Med dette som bakgrunnsteppe ønsker vi å sende en sterk oppfordring til Regjeringen: Norge må gjøre mer!  Å ta mot 50 mennesker er for lite for et land som Norge. Her har vi både plass og råd til å ta dem mot og tidspunktet for å vise hva slags land vi ønsker å være er nå. Tiden for å handle er nå!

Ingull Grefslie
, tilsynsprest Nord-vestre distrikt