Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Forsiden>Hvorfor være Kristen?

Hvorfor være Kristen?

Bli med på et nytt nettmøte i serien "Tro som bærer" onsdag 13. oktober kl. 20.00 til 21.00.

 

Onsdag 13. oktober kl 20.00-21.00 er det tid for et nytt «Tro som bærer». Denne gangen er det prest i Drammen, Anne Grete Spæren Rørvik, som innleder til samtale med utgangspunkt i temaet «Hvorfor være kristen?»

Anne Grete stiller spørsmålene: Har gamle teologer noe mer å lære? Kan radikale teologer bli røsket opp i sin arroganse?

Utgangspunktet for dette er at da Anne Grete leste boka «Gjenoppdag kristendommen» av Marcus Borg var hun ikke forberedt på å selv bli truffet av forfatterens kritikk av tradisjonell forkynnelse. Borg kaller det som preger mye forkynnelse i dag for «himmel- og helvete-rammeverket». Anne Grete oppdaget til sin store overraskelse at også hun, som ikke en gang tror at Gud vil sende noen til helvete, sitter fast i dette rammeverket. Ja, hun er faktisk ganske opptatt av å fortelle mennesker at de kommer til himmelen når de dør. Allikevel lot hun seg begeistre da hun leste boka, men hun vil også lufte noen kritiske spørsmål til forfatterens tanker.

Link til onsdagens «Tro som bærer»: https://us02web.zoom.us/j/85348031886

Her kan du se opptak av den siste innledningen på «Tro som bærer», der temaet var «Hvorfor Gud når livet leker?».

 

 

Nytt fra Molde og Metodistkirken
14. og 15. november er det samling med temaet "Åleve som kristen - med utgangspunkt i de fire grunnpilarene i metodistisk teologi. Les mer
Onsdag 4. november kl. 20.00 til 21.15. Les mer
Etter å ha stått tomt og ubrukt i åtte år, planlegges det nå at den tidligere metodistkirken i Arendal skal bli et bygg for ulike kulturaktiviteter. Les mer
Bli med på et nytt nettmøte i serien "Tro som bærer" onsdag 13. oktober kl. 20.00 til 21.00. Les mer
Dette er tema for onsdagens "Tro som bærer". Les mer
Powered by Cornerstone