Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Forsiden>Nytt liv for den gamle metodistkirken i Arendal

Nytt liv for den gamle metodistkirken i Arendal

Etter å ha stått tomt og ubrukt i åtte år, planlegges det nå at den tidligere metodistkirken i Arendal skal bli et bygg for ulike kulturaktiviteter.

 

Børre Githmark har kjøpt den tidligere metodistkirken i Arendal og har store planer for et bygg som ifølge ham både er «kult» og har «mye sjel».

Det var i 1871 den røde mursteinsbygningen i Arendal sentrum ble bygget og vigslet som kirke for den ennå svært ferske metodistmenigheten i byen. I nærmere 140 år var den samlingsstedet for både gudstjenester og annen virksomhet, før menigheten i 2012 måtte flytte ut fordi bygget ble kondemnert. Kirken ble avvigslet og huset solgt. Den nye eieren den gangen ville rive kirken og bygge leiligheter, men fordi kirken var vurdert som verneverdig, ble dette nektet.
Githmark forteller til lokalavisen Agderposten at han tror det verneverdige bygget har stort potensial, ikke minst med tanke på kulturaktiviteter: Konserter, foredrag og kunstutstillinger er blant de ting han nevner.

– Dette skal ikke oppleves som noe nytt bygg. Jeg skal bevare det gamle og beholde takhøyden. Her er det fantastisk akustikk, sier Githmark til Agderposten.

Han legger ikke skjul på at det er mye som må gjøres, men optimismen og entusiasmen er stor hos eieren, som satser på at den gamle kirken skal kunne tas i bruk for sitt nye formål i april 2021. At det er snakk om et bygg som har vært vigslet som kirke, synes han er et ekstra pluss. KPK

 

Nytt fra Molde og Metodistkirken
14. og 15. november er det samling med temaet "Åleve som kristen - med utgangspunkt i de fire grunnpilarene i metodistisk teologi. Les mer
Onsdag 4. november kl. 20.00 til 21.15. Les mer
Etter å ha stått tomt og ubrukt i åtte år, planlegges det nå at den tidligere metodistkirken i Arendal skal bli et bygg for ulike kulturaktiviteter. Les mer
Bli med på et nytt nettmøte i serien "Tro som bærer" onsdag 13. oktober kl. 20.00 til 21.00. Les mer
Dette er tema for onsdagens "Tro som bærer". Les mer
Powered by Cornerstone