Vi ønsker å være en inkluderende, åpen, livsnær og Jesusbegeistret menighet

Vi er stolte av å tilhøre Metodistkirken. Vi bekjenner den kristne tro slik den kommer til utrykk i de historiske kristne bekjennelser. Vi hører med i den evangeliske del av kristenheten, og beskriver oss selv som moderate og ikke fundamentalistiske. Vi verdsetter fornuften og moderne vitenskap, og ser samtidig på Bibelen som vår guide og rettesnor til tro og liv.

Metodister har en engasjert tro og sterke overbevisninger, men vi vet samtidig at alt i verden er ikke svart eller hvitt. Vi er derfor villige til å stille spørsmål, og å kjempe med vanskelige tema, og vi gjør det både med respekt og forståelse.

Metodister er kjent for sin vektlegging av personlig tro som leves ut i et konkret engasjement i og for verden. Vi verdsetter relevant og god forkynnelse, levende gudstjenestefeiring, og har smågrupper der vi sammen kan støtte hverandre og utvikle oss som kristne. Metodister har åpne hjerter og åpne sinn, og vi sier velkommen til alle som vil vite mer om den kristne tro. Metodistkirken praktiserer dåp av barn, og man kan bli konfirmert, gift og begravet fra kirken.

Metodistkirken er et av verdens største kirkesamfunn med over 80 millioner medlemmer. I Norge har vi 46 menigheter og over 11.000 medlemmer. Disse gir et mangfoldig tilbud til barn, unge og eldre. Metodistkirken driver folkehøyskole, sykepleierhøyskole, teologisk høyskole, sykehus, aldershjem, barnehager. Vi samarbeider godt med andre kirkesamfunn i Norge, og driver bistands og misjonsarbeid i Afrika, Asia og Europa. Metodistkirken har sine røtter i England og USA og kom til Norge i 1856.

TROSGRUNNLAG FOR METODISTKIRKEN I NORGE

Vi er ikke alene, vi lever i Guds verden.

Vi tror på Gud

• som har skapt oss og som fremdeles skaper
  • som er kommet i Jesu skikkelse for å vise sin kjærlighet, tilby sitt fellesskap og lede oss inn i sin virkelighet
  • som virker i oss og andre ved sin Ånd.

Vi stoler på Gud

• derfor søker vi hans vilje med glede
  • og derfor er Bibelen vår rettesnor.

Vi er kalt til å ha fellesskap med hverandre i kirken

• for å gi uttrykk for at Gud lever i og mellom oss
  • for å elske og tjene andre
  • for å fremme den rettferd Gud vil og kjempe mot det onde
  • for å forkynne Kristus, korsfestet og oppstanden, vår dommer og vårt håp.

I livet, i døden, i livet etter døden, er Gud med oss. Vi er ikke alene. Amen.

VERDIGRUNNLAG FOR METODISTKIRKEN

• Metodistkirken tror at alle mennesker er likeverdige i Guds øyne og elsket av ham. Vi vil derfor hjelpe mennesker til å oppdage Guds kjærlighet slik den kommer til uttrykk i Bibelen, spesielt gjennom Jesu Kristi liv og gjerning.
  • Vi holder fast på Metodistkirkens lære og tradisjon som gjør det klart at frelsen gjelder hele mennesket - ånd, sjel og legeme. Metodistkirken ønsker derfor å imøtekomme menneskenes ulike behov.
  • Vi tror at Gud har en plan med alle mennesker og en oppgave for hver enkelt. Derfor har Gud gitt kirken i oppdrag å hjelpe menneskene til å finne sin plass i Guds plan.
  • Vi tror at en aktiv sosial forpliktelse og engasjement for skaperverket er en følge av Kristi kjærlighet. Vi vil derfor øve omsorg for mennesker og forvalte skaperverket ansvarlig.
  • Vi tror at Gud på en spesiell måte viser seg i menigheten. Derfor er menigheten en kraftstasjon og et nødvendig fellesskap for troende.
  • Vi tror at Gud ønsker og kan gi vekst i sitt rike - også i Metodistkirken. Vi må derfor forvalte vår tid, våre midler og menneskelige ressurser slik at de fører til vekst i kirken.
  • Vi tror ikke at Metodistkirken er den eneste sanne kirke, men at vi sammen med andre kan bidra til å virkeliggjøre Guds plan for verden. Derfor rekker Metodistkirken hånden ut til samarbeid med andre kristne.

"Metodismen er en måte å være kristen på, med vekt på personlig erfaring, troens betydning for hverdagslivet og samfunnet, åpenhet for mangfoldet i kirkene og et helhetssyn på livet."

Les om brobygger kirken her

Les om vår tro her