En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Oslo Central MS på JOTI

Oslo Central MS på JOTI

24.10.2008
Oslo Central MS har deltatt på JOTA/JOTI (Jamboree on the air/internet). Lørdag 18. oktober dro 11 speidere og fem ledere på tur til Lillomarkskapellet i Nordmarka med fem PC-er og en bærbar internettantenne i bagasjen. På programmet denne helga stod internettchatting og uteaktiviteter, som bygging av hinderløype og leirbål.
Oslo Central MS på JOTISpeidere fra Oslo Central MS deltok på JOTI.                                    Foto: Dagfinn MatreVerdensvid møtested
Den tredje helga i oktober hvert år arrangerer speidere fra hele verden et treff på lufta. Denne begivenheten JOTA/JOTI (Jamboree on the air/internet) har pågått siden 1958 og samler hvert år over en halv million speidere. På denne måten kan man lære om hvordan speiding drives i andre land og kanskje knytte noen kontakter.
Oslo Central MS på JOTI
Fra radio til internett
Tradisjonelt var dette en aktivitet som gikk via amatørradio, men de senere årene har man også kunnet bruke snakkeprogrammer på internett. Oslo Central MS ville gjerne være med på dette og lørdag 18. oktober dro 11 speidere og fem ledere på tur til Lillomarkskapellet i Nordmarka med fem PC-er og en bærbar internettantenne i bagasjen. På programmet denne helga stod internettchatting og uteaktiviteter, som bygging av hinderløype og leirbål.

Uten dekning
Etter vi hadde slått opp teltene og spist lunsj lørdag oppdaget vi at internettdekningen i Lillomarka var for dårlig til at JOTI ville fungere. Dette ble selvfølgelig en liten nedtur for mange. Heldigvis bodde en av lederne i gangavstand fra Lillomarkskapellet. Etter en rask rådslagning gjordet vi derfor litt om på planene for søndag. I stedet for å teste orienteringskunnskapene bestemte vi å rive leiren etter frokost og gå ned til sivilisasjonen igjen for å få noen timer på nettet.

Gøy i skogen
Resten av lørdagen ble det tur i skogen og hinderløypebygging. Speiderne viste stor iver og fantasi og lagde fire hindre ved hjelp av surringer, tau og stokker (+ et par medbrakte bildekk). Lørdag kveld silregnet det. Da benyttet vi oss av kapellet til spørrekonkurranser, gruble og andre inneaktiviteter. Middagen var "bålpakker" som vi la i peisen.

Speidere fra 18 land
Søndag var det hinderløypekonkurranse mellom guttene og jentene. Jentene slo guttene med 40 sekunder! Etterpå gikk vi hjem til Dagfinn, koplet opp seks PC-er og kom i gang med å prate med speidere fra fjern og nær. Til sammen hadde speiderne våre kontakt med speidere fra Pakistan, Australia, Malta, Norge, Nederland, Indonesia, Sverige, England, Oman, Skottland, Tyskland, Mexico, Finland, India, Brasil, Portugal, Tyrkia og Polen!

Tekst og foto: Dagfinn Matre
Artikkelen er hentet fra speidernes hjem på internett: www.ms-speider.no/
Oslo Central MS på JOTI


Både lørdag og søndag var det full aktivitet ute i skogen.Oslo Central MS på JOTI
NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone