En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Litauisk kveld med dans og høy stemning

Litauisk kveld med dans og høy stemning

19.10.2012
Torsdag kveld fikk Sentralkonferansen et glimt inn i Litauisk sang, folkedrakter, mat og dans. Det ble en kveld med mye latter og glede. Mange bilder!
Litauisk kveld med dans og høy stemning"Bjørnedansen" fikk latteren til å runge. Bill Lovelace og Christian Alsted var to av dem som sporty nok kastet seg ut i folkedansen.

Sentralkonferansen er i Litauen og torsdag kveld fikk vi et glimt inn i landets tradisjonelle kultur. En gruppe fra universitetet viste oss folkedrakter fra ulike distrikter og sang folkesanger. De viste oss en rekke folkedanser og fortalte oss litt om de forskjellige distriktene.

Et høydepunkt var da mennene i konferansen fikk være med på "bjørnedansen". Det er en dans med mye fakter og høyt stemmevolum. Her var det mange gode øyeblikk der latteren runget i kirkesalen.

Avdelingen ble avsluttet med en ringdans der alle som ønsket (og noen som var  tvangsrekruttert, ifølge Vidar Bjerkseth) var med.

Vi fikk også se en bildepresentasjon av menighetene og fellesarbeidet i Metodistkirken i Litauen. Her var det mye vi kjente oss igjen i fra våre hjemmenigheter, men også en påminnelse av at det er langt større sosiale utfordringer i Litauen.

Menigheten hadde tilberedt et festmåltid med litauiske kakeretter. Her tok vi for oss med stor glede. Vårt vertskap skal ha en stor takk for en fantastisk kveld!

Til slutt var det kveldsgudstjeneste før vi reiste tilbake til hotellet. Her satt vi og hygget oss slik metodister på konferanse kan. Det var en flott avslutning på en lang konferansedag.

NYESTE ARTIKLER
Hva skjer på nett
2020-03-22
Det skjer mye på nettet som du kan følge i disse isolasjonstider. Oppdateres. Les mer
Bli fadder!
2019-09-26

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone