En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Eduard Khegai er valgt til biskop for Eurasia

Eduard Khegai er valgt til biskop for Eurasia

19.10.2012
Allerede i første valgomgang ble Eduard Khegai er valgt til biskop for Eurasia.
Eduard Khegai er valgt til biskop for EurasiaEduard Khegai takker for valget, omflanket av biskop Christian Alsted, biskop Charles N. Crutchfield og biskop Hans Växby.

- Jeg overveldet av valget og følelser, sier den nyvalgte biskopen.

Historisk valg
Lydia P. Istomina, Sergei Nikolaev og Eduard Khegai var de tre kandidatene til å bli ny biskop for Eurasia. Valget ville uansett bli historisk. Det er den første russiske biskopen for Metodistkirken i Eurasia. Det er en utvikling som fyller alle delegatene med stolthet og er en viktig ytre markering av at kirken vår i Eurasia vokser i antall og kvalitet.

Kun en valgomgang
Den nye biskopen fikk nok stemmer allerede i første valgomgang. Det ble derfor god tid til gratulasjoner for den nyvalgte biskopen. Hans nye kollegaer og delegatene strømmet til for å gratulere han.

Eduard Khegai er valgt til biskop for Eurasia

Eduard Khegai har vært assistent for biskop Växby siden 2005 og kjenner arbeidet svært godt. Han er 42 år, gift med Viktoria Nogay og har en datter.

Overveldet
Til Brobyggeren sier Eduard at han er overveldet av valget og følelser.

- Jeg føler meg velsignet og omsluttet av den vennlige atmosfæren i konferansen gjennom hele prosessen. Jeg er takknemlig til biskopene Rüdinger  Minor og Hans Växby for deres ledelse. Jeg er beæret over å følge i deres fotspor.

Takk
- Jeg vil gjerne takke pastor Jonatan Park fra USA. Han var misjonær i Moskva i 1992 og 1993. Han ledet meg til tro og trente meg som en disippel. Han har vært min beste venn, mentor og inspirasjon siden den gang, avslutter Eduard.

Det vil bli et lengre intervju med den nye biskopen i Brobyggeren.

 

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone