En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>MUA - Metodistkirkens ungdomsarbeid

MUA - Metodistkirkens ungdomsarbeid

17.12.2012
Har “Purpose Driven Youth ministry” noe å tilføre ungdomsarbeid i Metodistkirken?

Målet for avhandlingen til Dag Martin Østevold er å gi en beskrivelse og analyse av “Purpose Driven Youth ministry” - konseptet slik det kommer til uttrykk i arbeidet til Doug Fields, ungdomspastor i Saddleback Community Church. Dette konseptet for et helhetlig ungdomsarbeid har hatt vesentlig innflytelse på tenkningen i mange menigheter i USA og Europa, rundt det å drive ungdomsarbeid, de siste ti årene. Dernest har jeg prøvet å undersøke hvilken strategi og teologi som ligger bak PDYM. Det viktigste spørsmålet er : Har PDYM noe å tilføre ungdomsarbeid i Metodistkirken ? Er prinsippene i PDYM overførbare til norsk kontekst og finnes der likhetstrekk mellom prinsippene bak denne tenkningen sammenlignet med prinsippene for ”Naturlig Kirkevekst?