En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Speidermusikken er 90 år

Speidermusikken er 90 år

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
30.10.2015
Det er ikke så mange musikkorps igjen i landet vårt. Vi gleder oss over at et av dem er Speidermusikken fra Skien. I 90 år har de gledet tilhørere i Grenland og de av oss som har fått oppleve et besøk av dem. Nå kan du få med deg jubileumskonserten 8. november.
Speidermusikken er 90 årSpeidermusikken feirer 90 års jubileum i år.

 

I 1924 ble det stiftet speidertropp i Metodistkirken i Skien. Med utgangspunkt i denne speidertroppen ble det allerede året etter, den 2. november 1925 stiftet et musikkorps, som helt til for noen år siden hadde navnet 5. Skien Speidermusikkorps, men som nå offisielt heter SPEIDERMUSIKKEN. Korpset har opprettholdt en kontinuerlig aktivitet i alle de 90 årene som er gått siden starten.


Speidermusikken i dag er en gruppe mennesker som har det felles at de er glad i korpsmusikk. Korpset består av 30 aktive medlemmer i alder fra 21 til 82 år. Besetningen er en ren messingbesetning. Musikkvalget er meget variert med stor vekt på kirkemusikk, men også et godt utvalg av marsjer, musikaler, norsk musikk / folkemusikk, og noe nyere moderne musikk.
Ole Geir Pedersen er korpsets dyktige og engasjerte dirigent helt tilbake fra 1983.


Speidermusikken er aktivt med i Skiens musikkliv med deltagelse i alle aktiviteter 17. mai, gjennom foajekonserter i Ibsenhuset, faste oppdrag på Vealøskapellet og Solmyrås Kapell, samt andre spilleoppdrag i og utenfor byen. Korpset har også en mer enn 50 år gammel tradisjon med å spille for pasienter og ansatte på Betanien Hospital hver 1. juledags morgen. I tillegg har korpset gjennomført en rekke vellykkede musikkturer til Sverige, England, Spania, Tyskland, Tsjekkia, Estland og Litauen og til USA.


Korpsets 90-års jubileum vil bli markert med en konsert i Skien kirke søndag 8. november. I tillegg til korpset medvirker et kor på ca 50 sangere som er et samarbeid mellom korene i Skien og Porsgrunn Metodistkirker. Også medvirkende er Bjørn Kleppe som er organist i Frogner kirke, og som gjestesolist Hilde Norland Gundersen akkompagnert av Espen Gjelstad Gundersen.
Konserten vil by på variert sang og musikk. Hovedverket i konserten blir «fra det ufullendte oratorium Christus» av Felix Mendelsohn-Bartoldy i et arrangement av korpsets tidligere dirigent Kristian Rørvik. Her deltar både korps, kor, orgel og solist.

 

 

NYESTE ARTIKLER
Hva skjer på nett
2020-03-22
Det skjer mye på nettet som du kan følge i disse isolasjonstider. Oppdateres. Les mer
Lignende artikler
Det er utnevnt en pastor til tjeneste på Hvittingfoss og i Skien fra høsten av. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone