En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Følg med på Generalkonferansen

Følg med på Generalkonferansen

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
03.05.2016
Nå er det bare en uke til Generalkonferansen, og her er noen tips om hvordan du kan følge med på det som skjer.
Følg med på Generalkonferansen

Det er få som er blitt valgt til å reise som delegater til Portland, USA i dagene fra 10. til 20. mai. Men det betyr ikke at du ikke kan følge med på hva som skjer og være involvert. Generalkonferansen (GK) er the United Methodist Church (UMC) sitt høyeste organ og kan påvirke kirkelivet til metodister helt ned på menighetsplan.


Bønn

Vi oppfordrer alle til å be for delegatene, biskopene, talerne og alle som skal delta. Be for Guds ledelse i samtaler, forhandlinger og i vedtakene som fattes. Be for at det er Gud som vil lede oss inn i fremtiden og at Den Hellige Ånd vil veilede og gi oss styrke i vår misjon.

I Dag har laget en 60 dager med bønn for GK. Det er en guide for oss som omfavner konferansen med bønn – i forberedelsene, under konferansedagene og i tiden umiddelbart etter. Du kan tegne deg for å få daglige bønneemner og oppfordringer til forbønn når det dukker opp spesielle situasjoner.

Følg delegatene dine! Be for Audun Westad og Frøydis Grinna. Følg Audun på hans profil på Facebook: Konferanse-Audun. Send dem gjerne en mail der du forteller dem at du ber for dem.
Det er tidkrevende å være delegat til GK. Husk også på familiene deres. Ta dem med når dere møtes i bibel- og bønnegrupper. Be sammen for dem!


Følg med!

Med dagens media og mobile nett kan vi alle være oppdatert på en helt annen måte enn før.
GK har sin egen nettside. Her finner du alt om konferansen. Nyheter, blogger, resurser, videoer, bilder og linker til det aller meste. Denne siden oppdateres mange ganger hver dag. United Methodist Communications er på plass med mange journalister.

Se konferansen live! Hver gang konferansen er i forhandlinger, blir den streamet live. Her kan du følge avstemninger, talere, gudstjenester og spesielle innslag når de skjer. Du finner programmet her, bare husk at alle tider er i tidssonen til Portland og du må konvertere det til norsk tid (ni timer bak Norge). Link vil bli lagt ut her når konferansen starter.

Følg på mobilen! Det er selvsagt en egen app for å følge GK. Her kan du finne nyheter, videoer, bilder og daglige bønneemner.  Følg med på Generalkonferansen

Sosiale medier! I vår tid er GK selvsagt på Facebook, Twitter og Instagram. Bruk den offisielle emnetaggen #UMCGO for å følge samtalene om GK.

Men det beste er vel å følge vår egen Konferanse-Audun. Her kommer det nok mange gode inntrykk underveis. Audun er også dyktig til å svare på spørsmål.
Det vil også bli lagt ut og linket artikler på denne nettsiden og på kirkens Facebook-side.

Vi ønsker Audun og Frøydis en god tur, og følger dem spent gjennom de mange mediekanalene.

 

Kilde: UMSN, Joe Iovino

 

NYESTE ARTIKLER
Lignende artikler
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Det er flest positive stemmer, men noen er misfornøyde med både prosess og utfall. Les mer
Les hva biskop Alsted skriver om den fremforhandlede avtalen. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone