En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>111 ordinerte og teologiske studenter erklærer seg som homofile dagen før generalkonferansen

111 ordinerte og teologiske studenter erklærer seg som homofile dagen før generalkonferansen

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
10.05.2016
Rett før generalkonferansen samles i Portland, USA, kommer over 100 ordinerte og teologiske studenter ut av skapet.
111 ordinerte og teologiske studenter erklærer seg som homofile dagen før generalkonferansen

- Vi er her fordi Gud har kalt oss til å tjene i Metodistkirken og vår sjel er fylt av den teologien som vi har vokst opp i, skriver de 111 metodistene i et åpent brev som de har kalt «Et kjærlighetsbrev til kirken». Underskriverne kommer fra hele USA og en fra Filippinene. De identifiserer seg selv som LGBTQ (“Lesbian, Gay, Bisexual, Trans, Queer/Questioning, and Intersex”) i brevet.

Brevet kommer bare en uke etter at 15 ordinerte og teologiske studenter i årskonferansen i New York gjorde det samme i et eget brev. Det kommer også bare to dager etter at pastor David Meredith, en ordinert i årskonferansen i West Ohio, giftet seg med Jim Schlachter, hans kjæreste gjennom 28 år.

Disse handlingene kan i ytterste konsekvens føre til at de mister sin ordinerte stilling i kirken.

Flere av de som har signert brevet av 9. mai er delegater til generalkonferansen. Konferansen åpner 10. mai og samler 864 delegater fra hele verden til det som er «The United Methodist Church» sitt høyeste og lovgivende organ.

- Dette brevet viser at mange metodister vil arbeide for en endring, uansett hva generalkonferansen måtte beslutte i år, sier Matt Berryman til UMCNews. Berryman er leder for en uoffisiell gruppe som heter «Reconcilling Ministries Network». Denne gruppen har koordinert informasjonen om denne utfordringen, og mange andre, for å utfordre kirkens lovgivning ovenfor homofile i sin kampanje «It’s Time».

- Siden 2012 har vi stått for at vi vil være en del av kirken uansett, sier Berryman. Flertallet i generalkonferansen i 2012 avviste en tekst som erkjente at det er uenighet innad i Metodistkirken om at homofili er i strid med Guds vilje.

- Jesus talte om en sti som er smal. Vi lever på den smale stien ved å arbeide mot systemisk urettferdighet, sa Berryman.

Det ligger flere forslag på bordet i dette spørsmålet, som igjen ser ut til å bli den saken som tar mest oppmerksomhet på generalkonferansen. Forslagene spriker i alle retninger og omfatter en strammere tolkning, forslag om å fjerne begrensningene helt og teksten om homofili, samt forslag om å overlate disse bestemmelsene til den enkelte årskonferanse.

 

Kilde: United Methodist News

 

 

NYESTE ARTIKLER
Hva skjer på nett
2020-03-22
Det skjer mye på nettet som du kan følge i disse isolasjonstider. Oppdateres. Les mer
Bli fadder!
2019-09-26
Lignende artikler
Nye datoer er satt for general- og sentralkonferansene, og det utsetter innføringen av vedtak fra siste generalkonferanse. Les mer
Lørdag 21. mars samles komiteen for generalkonferansen seg til nettmøte for å diskutere hva som skjer nå når konferansen er utsatt. Les mer
Engelsk artikkel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone