En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Biskopsrådets arbeidsutvalg er i gang med arbeidet for “A Way Foreward”

Biskopsrådets arbeidsutvalg er i gang med arbeidet for “A Way Foreward”

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
27.07.2016
Sist uke var biskopsrådets arbeidsutvalg samlet og vedtok en ramme for arbeidet med å lede kirken i søken etter en vei til å beholde kirkens enhet i homofilispørsmålet.
Biskopsrådets arbeidsutvalg er i gang med arbeidet for “A Way Foreward”Bikopsrådets president, biskop Bruce R. Ough, sier at kirkelandskapet har forandret seg dramatisk siden generalkonferansen og at forutsetningene for arbeidet er dypt forandret. Likevel er biskopsrådet forpliktet til å arbeide for kirkens enhet og "A Way Foreward".

 

I en uttalelse sier biskopsrådet at de erkjenner at landskapet i kirken har endret seg dramatisk siden generalkonferansen i mai. Likevel vil biskopene forsøke å lede kirken gjennom spesialkommisjonen til enhet i spørsmålene om menneskelig seksualitet og kirkens lære.

Biskopsrådet tok de også de første steg til å forberede innkallelsen til en ekstraordinær generalkonferanse i 2018. Biskopsrådets arbeidsutvalg er i gang med arbeidet for “A Way Foreward”

Dype sår og sprekker

Biskop Bruce R. Ough, som er president for biskopsrådet, sa at erklæringene fra flere årskonferanser om at de ikke vil følge oppfordringen om å avvente spesialkommisjonens arbeid, intensjonen om å samle en «Wesleyan Covenant Association» og valget av Karen Oliveto til biskop har åpnet dype sår og sprekker i Metodistkirken. Det har spredt seg en frykt for splittelse av kirken. Kirken er i dag i en ekstremt sårbar og problemfylt tid, sa biskop Ough.
Biskopsrådets uttalelse sier at de bekrefter at vi, som Jesu disipler, er kallet til å opprettholde enhet i et fredsbånd. Som biskopsråd bekrefter de nok en gang sin forpliktelse til å lede kirken i drøftelsene og finne en vei fremover. De vil gjøre dette i bønn og med hensyn til både tidsnøden og behovet for gjennomtenkte forberedelser.

Misjon, visjon og omfang

Biskopsrådet vedtok en erklæring for spesialkommisjonen som omfatter både dens misjon, visjon og omfang. Kommisjonen vil bestå av 20 til 25 medlemmer. De vil bli navngitt innen 31. august. Kommisjonens første møte vil være i oktober. Hver biskop vil nominere opp til fem personer. Navn som allerede er løftet frem til presidenten eller sekretariatet i biskopsrådet vil også bli vurdert.

Arbeidet med å finne og engasjere en profesjonell veileder som kan designe og guide kommisjonens arbeid er allerede i gang. Biskopene Ken Carter, Sandra Steiner Ball og David Yemba har blitt valgt for å tjene som et team som skal lede og utføre pastorale tjenester for kommisjonen og dens arbeid.


Det vil bli gitt oppdateringer om kommisjonens arbeid gjennom pressemeldinger omtrent hver 4-6 uke.

Forbønn

En invitasjon til hele kirken om forbønn for prosessen og kommisjonen vil bli sendt ut til hele kirken i oktober. Denne vil bli kalt «Praying Our Way Foreward».

Ekstraordinær generalforsamling

Arbeidsutvalget vil presentere saken om en ekstraordinær generalkonferanse i 2018 for hele biskopsrådet i en spesialsesjon av rådet i november. Det er kun biskopsrådet i plenum som har myndighet til å innkalle en slik konferanse.

Det juridiske råd

I et relatert vedtak har biskopsrådets arbeidsutvalg innstendig bedt det juridiske råd om å sette saken fra «South Central Jurisdictional Conferense» om valget av biskop Karen Oliveto på dagsorden på dets første møte 25. til 28. oktober.

 

For mer informasjon, se dokumentene vedlagt under.

 The Commission on a Way Forward

Council Executive Committee Affirms Unity, Moves Forward

 

 

Relaterte dokumenter
NYESTE ARTIKLER
Lignende artikler
På et møte i USA ble generalkonferansen gjennomgått i detalj. Her kan du se videoer fra presentasjonene. Les mer
Det er flest positive stemmer, men noen er misfornøyde med både prosess og utfall. Les mer
Les hva biskop Alsted skriver om den fremforhandlede avtalen. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone