En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Flere fadderbarn!

Flere fadderbarn!

01.11.2007
Det er flere som ønsker å bli faddere og Ragnhild Sand har ingen problemer med å finne nye barn til fadderprogrammet i Zimbabwe.


En hilsen fra Ragnhild Sand på Mutambara i Zimbabwe


For tiden er vi opptatt med å skaffe nye fadderbarn, siden det er flere av dere som har ønsket støtte et barn som trenger hjelp med skolepenger.


Flere fadderbarn!

 
Elevene på en barneskole blir undervist om HIV/AIDS av medarbeidere fra Mutambara.Vi har vært på flere barneskoler denne uken og snakket om HIV og AIDS. Det er viktig at barna lærer hvordan de skal beskytte seg mot denne epidemien - både mens de er unge og når de blir eldre.

Mens vi er på skolene ser vi også barn som ikke har skoleuniform på seg - eller uniformer som er svært slitt.  Siden det er flere nye faddere i Norge for tiden, har vi den store glede å kunne ta flere trengende barn inn i programmet.  På en av skolene hadde vi lagt merke til et par jenter med veldig slitte uniformer, men vi visste ikke hvem de var.  Da vi nevnte dette for læreren som var ansvarlig, hentet hun likesågodt alle med slitt uniform....  Så hvis det er flere som vil bli fadder, er det mer enn nok barn å ta av....


Flere fadderbarn!


Ragnhild Sand møter stadig barn som trenger en fadder fra Norge. Bare på den siste skolen de besøkte fant Ragnhild disse barna som trenger hjelp til skolepenger og skoleuniform.I går hadde vi en 'action-fylt' tur tilbake fra oppdraget vårt:  En dame kom springende nesten ut i veien foran bilen for å stoppe den. Vanligvis tar vi ikke med passasjerer når vi er ute på oppdrag, men det var umulig ikke å stoppe for henne.  Hun var også sammen med rektoren på en av de videregående skolene, så vi skjønte at det måtte være noe spesielt.  De fortalte at niesen til denne damen, en jente som går i Form 2 på den videregående skolen, hadde tatt rottegift, og satt nå på bussholdeplassen og spydde.  Hun var fortsatt ved bevissthet da vi kom bort, men var ganske sløv - og fullstendig våt av oppkast.  Vi måtte ta henne med bak i bilen, jeg satt der sammen med tanten mens Mwareya suste avgårde på den humpete veien.  Ikke akkurat noen behagelig tur, men vi kom i alle fall fram til sykehuset i tide!  Jeg var innom og så til henne i går kveld, og da var hun på bedringens vei.

Man kan jo undres hva som driver unge mennesker til å ville gjøre slutt på livet. For denne jenta var det sannsynligvis at hun var blitt beskyldt av tanten for å ha stjålet penger fra henne. Hun hadde skrevet et selvmordsbrev på en pengeseddel, der hun sa at hun ikke hadde gjort det, og at hun ville møte tanten igjen hos Herren. Jenta er fortsatt innlagt på sykehuset - forhåpentligvis får hun snakke med noen som kan hjelpe henne.
Å være fadder i Metodistkirkens Fadderprogram koster bare kr. 150,- per barn for en måned. Hvis du ønsker å være med og gi et barn i Zimbabwe en fremtid gjennom skolegang, kan du finne mer informasjon ved å klikke HER.

Du finner også mye informasjon om Metodistkirkens internasjonale arbeid og våre søsterkirker over hele verden ved å klikke HER.
Flere fadderbarn!
Misjonsselskapet har også en egen varslingstjeneste for nyheter og bønnefellesskap. Hvis du ikke er med i sms bønnefellesskapet, oppfordrer vi deg til å finne frem mobiltelefonen din og sende følgende melding til 1963: EKANAL MISJON BØNN

NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone