En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Suksess for "norske" endringer av De sosiale prinsippene

Suksess for "norske" endringer av De sosiale prinsippene

30.04.2008
Fra delegatene våre ved Generalkonferansen i Texas har det kommet melding om at flere av forslagene fra Norge til endring av De sosiale prinsippene er vedtatt.

Suksess for "norske" endringer av De sosiale 
prinsippene

Forhandlingssalen ved Generalkonferansen er stor og ganske imponerende. Her er det Liberias president Sirleaf som talte til delegatene tirsdag 29. april. Alle foto: UMNS.Fire forslag vedtattSuksess for "norske" endringer av De sosiale 
prinsippene
Det er forslag til ny tekst i avsnitt som omhandler Forbruk, Kollektive forhandlinger og Fremmedarbeidere som er vedtatt. I tillegg er et forslag om Klimaendringer fra styret for kirken og samfunnet (General Board of Church and Society/GBCS) vedtatt. Dette forslaget var nærmest identisk med et av våre forslag.

Arbeidet med å behandle de andre forslagene fortsetter, og vi vil bringe oppdateringer når nyhetene kommer fra delegatene våre i Texas.

(Artikkelen fortsetter under bildet)Suksess for "norske" endringer av De sosiale 
prinsippene


Avstemning i en av de mange "små" legislative comitties som behandler hver sin del av de over 1500 forslagene før de når plenumssalen.


Gratulerer
Brobyggeren ringer og gratulerer Åse Meistad og Hilde Marie Øgreid som har stått bak arbeidet med endringsforslagene.

- Takk, dette er jo gøy og over all forventning, sier Åse Meistad. Det blir spennende å se hva som skjer med de andre forslagene.

Arbeidssomt
Har det vært mye arbeid med forslagene?
- Ja, det har vært en god del arbeid. Innholdet i forslagene er det viktigste, men det å skrive forslagene på engelsk var en ekstra utfordring. Vi brukte derfor mye tid på å gjøre språket godt, forteller Meistad. Hun er spesielt glad for at avsnittet om Fremmedarbeidere ble vedtatt. Dette avsnittet er helt omskrevet med ny tekst og endret innhold.

God støtte
Meistad kan fortelle at de fikk god støtte fra alle under og etter arbeidet med forslagene. Diakoni- og evangeliseringsrådet, Hovedstyret, Kvinneforbundet og Ungdomsforbundet har støttet arbeidet til de to. Forslagene ble jo også vedtatt av Årskonferansen i fjor og sendt derfra. Hun tror dette har vært med og gitt forslagene sterkere gjennomslagskraft.

Hilde Marie Øgreid sier at det er veldig bra og gøy at forslagene blir vedtatt.
- Dette viser at selv vi i lille Norge har innflytelse på hva som skjer i Metodistkirken på verdensplan. Det er bra for kirkedemokratiet vårt, sier Øgreid.Det er mange gode innslag på Generalkonferansen. Her er det The Hope for Africa Children's Choir som synger seg inn i hjertene til alle. Mange av de 23 barna fra Metodistkirken i Uganda har mistet en av eller begge foreldrene på grunn av aids eller voldshandlinger.
Du kan selv følge med på det som skjer ved å trykke her.

NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone