En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Mer vold og frykt ved Mutambara

Mer vold og frykt ved Mutambara

05.06.2008
Situasjonen tilspisser seg ved Mutambara i Zimbabwe. Nye rapporter forteller om trusler, vold og soldater som holder propagandamøter.
Mer vold og frykt ved MutambaraMutambara ligger vakkert til i landskapet, like ved Mutare. Det er landsbyer som en kan se fra Mutambara som har blitt herjet av bander og soldater.


Soldatene som kom til Mutambara i forrige uke tvang folk til å delta ved et propagandamøte på skolen. Det hadde gått uten fysisk vold, men truslene var sterke. Nå har Ragnhild Sand fått nye meldinger fra flere venner på Mutambara, og det er foruroligende ting de forteller.

Folk blir banket opp i landsbyer som ligger veldig nær Mutambara. De nærmeste gårdene ligger bare en kilometer fra misjonsstasjonen. Åkrene til flere er også blitt ødelagt. I sin blogg misjonsselskapets hjemmeside sier Ragnhild Sand at det jo er helt absurd når man tenker på matvarekrisen som allerede er der.

Til Brobyggeren forteller Ragnhild Sand at det er dannet lokale grupper av kriminelle som utnytter situasjonen og plyndrer folk. Flere familier har blitt truet med at de skal bli banket opp. Flere familier har valgte å ikke sove i husene sine fordi de er redde for å bli angrepet.

Soldatene er også ventet tilbake til Mutambara i dag torsdag, denne gangen er det sykehuset som er målet.  De vil ha møte med de som arbeider der (og sannsynligvis de pasientene som er friske nok til å komme på møtet) for å fortelle dem at de stemte feil forrige gang, og fortelle dem hvordan de skal stemme ved omvalget 27. juni - og hva som vil skje med dem hvis de stemmer feil igjen.

Kontakten med Mutambara er sporadisk og lider under den nedslitte infrastrukturen i landet.

I bloggen sin sier Sand at hun er bekymret for situasjonen i Zimbabwe.  For selv om begge vennene sier at de har det bra på Mutambara, sier de samtidig at ting ikke er bra.  Faktisk sier de rett ut at de er redde!  De trenger virkelig vår forbønn, fastslår Ragnhild Sand.Mer vold og frykt ved MutambaraHovedinngangen til sykehuset på Mutambara. Det er her soldatene vil holde et propagandamøte for å true folk til å stemme på Mugabe og hans parti ZANU-PF.NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone