En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Strålende åpning på Nordnorgeskonferansen

Strålende åpning på Nordnorgeskonferansen

13.09.2008
Med rekorddeltakelse og strålende høstvær fikk Nordnorgeskonferansen på Soltun den aller beste åpningen.
Strålende åpning på Nordnorgeskonferansen


Soltun stråler i perfekt høstvær denne helgen. I pausene trekker deltakerne raskt ut for å nyte været og fargene.Nordnorgeskonferansen er Metodistkirkens samling for menighetene i vår nordligste landsdel. Hvert år samles metodistene på Soltun Folkehøgskole på Evenes i september. Fra Hammerfest i nord til Bodø i sør kommer det deltakere. Det at noen har så lang reise at de må overnatte, sier vel mye om hvor høyt denne samlingen er prioritert her i landsdelen.

Mange med
I år er det nesten 80 deltakere med på konferansen. Det er en rekord i nyere tid. Folkehøgskolen fikk en stor utfordring med å huse alle som vil være med fredag kveld. Selv om det dukket opp noen flere enn det var påmeldt, fikk alle en seng å sove i.

Høsteventyr
Soltun viser seg fra sin aller beste side med sol fra skyfri himmel, vindstille og strålende høstfarger. Det gir en liten strøm ut i det fri når det er pauser i samlingene.

Wesley
Tilsynsmann Øyvind Helliesen inspirerer med sin undervisning om metodismens "glemte" nådemiddel: Den kristne samtalen. Helliesen etterlater ingen tvil om hvor viktig Wesley mente dette er for kirken. Helliesen håper derfor det fokuset vi har på emnet vil kunne forandre oss som kirke.

Det er samlinger i grupper for alle deltakerne på lørdagen, og søndagens gudstjeneste er blitt et stort fellesprosjekt der alle er med i gruppearbeid. Her er det grupper som arbeider med ulike deler av gudstjenesten som nattverden, forkynnelsen, lovsangen, drama og andre temaer.
Ut fra den store kreativiteten i gruppene ser det ut til at alle kan glede seg til søndagen.

Venner og fellesskap
Først og fremst er dette en mulighet til å treffe igjen trossøsken fra det fellesskapet som Metodistkirken er her i nord. Det er både gamle og nye venner som er samlet til samtale, vennskap, hygge, undervisning og tilbedelse denne helgen på Soltun.


Strålende åpning på Nordnorgeskonferansen
Det er tid til å bli kjent med nye og treffe igjen gamle venner på Soltun. Her er det kaffe og vafler sent fredag kveld.


Strålende åpning på Nordnorgeskonferansen


Samtaler i en pause i det vakre kapellet på Soltun. Her har den lille, men aktive, menigheten på Skånland sitt tilholdssted.Strålende åpning på Nordnorgeskonferansen


Gudstjenesten blir planlagt i grupper. Her er representanter for de ulike gruppene samlet for å se hvor langt de er kommet og koordinere innholdet.NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone