En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Speiderne 10 år på Finnsnes

Speiderne 10 år på Finnsnes

02.12.2008
Det ble en vellykket jubileumsfeiring i midten av november. Berit Roll Elgsaas fra Korpsstyret var på besøk i Finnsnes og skrev denne reportasjen.
Speiderne 10 år på Finnsnes

Det ble fin stemning og mange skuelystne da Finnsnes MS markerte sitt jubileum på torget midt i Finnsnes. Foto: Ingar J. Sekkenes


Finnsnesspeideran e' 10 år!
15.-16. november slo Finnsnesspeideran på stortromma og feiret at de har holdt på i ti år. På lørdagen var det torgdag i Finnsnes sentrum og festkveld for ledere og rovere i kirken - og speidergudstjeneste med nærmere 200 mennesker på søndagen.  

Torgdag
Speiderne 10 år på Finnsnes
Lørdag formiddag ble det rigget til med salgsbod, diverse aktiviteter, bål og ikke minst bruskasser. I løpet av noen travle formiddagstimer fikk speiderne vist seg frem. Det var salg av nystekte lapper, bålkokt kaffe, bakverk og krøkebærsaft. De forbipasserende fikk også prøve seg på litt speideraktiviteter, som å slå halen på musa og en hyggelig bålprat. Det som fikk størst oppmerksomhet var uten tvil bruskasseklatringen. Både speiderne og andre fikk prøve seg, det var uavbrutt kø fra klokken elleve til to. Rekorden ble satt av Vilde Arnesen. Hun brukte alle 26 kassene som man hadde, og da hun var ferdig reiste hun seg like godt opp og sto på toppen og vinket til imponerte tilskuere!

Festkveld
Lørdagskvelden var det fest i kirken for nye og gamle ledere og rovere med ektefeller og inviterte gjester. Noen av roverne hadde pyntet og dekket bordene - og koldtbord var bestilt. Det ble en topp kveld med god mat, leker, hilsener og gjenopplevelse av historien med bildekavalkade og kommentarer.  

37 nye speidere!
På søndagen var det speidergudstjeneste. Kirkelokalet var fylt til randen, mellom 180 og 190 mennesker hadde funnet veien for å være med på feiringen. Nesten alle sitteplassene var opptatte før speiderne marsjerte inn i parade, så da var det bare å sitte i midtgangen, langs veggene eller stå bakerst. Stig-Johnny Jørstad, gruppeleder fra oppstarten og frem til i år, holdt preken om å sette spor. Både dyr, mennesker og speidere setter spor… Ellers var det opptagelse av 17 småspeidere, 9 speidere, 8 roveraspiranter og en ny leder – tydelige bevis for at Finnsnes MS fortsatt er en meget aktiv speidergruppe!

Godt planlagt og forankret - og synlige!
Mange kan nok lure på hva som er suksessfaktorene for Finnsnes MS. Da gruppen startet opp, var det resultat av lang planlegging og solid forankring i menigheten. De første frøene ble sådd allerede i 1996, under Nordnorges-konferansen i Bodø. Det vokste frem både ønske om og vilje til å satse slik at speideren kunne bli og være en viktig del av menighetens barne- og ungdomsarbeid.

Den andre suksessfaktoren har vært at speidergruppa har vært synlig. Speiderne har vært synlige i lokalsamfunnet. To ganger i året, i forbindelse med speideraksjonen på våren og speidingens dag på høsten, arrangerer gruppa torgdag. Ellers deltar de i 17.mai-feiringen og andre begivenheter. Speiderne er også synlige i menigheten. Hele tiden har speideren vært en naturlig del av menighetens arbeid og har fått sette sitt preg på arrangementer og lokalene.

Korpsstyret var også invitert
I tillegg til tidligere (utflyttede) lederne og andre som har betydd mye for speidergruppen, var også korpsstyret invitert. Jeg var så heldig at jeg kunne få representere korpsstyret denne helgen på Finnsnes. Det ble en uforglemmelig helg! Det var inspirerende å se hvordan Finnsnes MS driver, få møte gamle kjente og bli kjent med nye. Det var også en glede å kunne ha med et nytt flagg til gruppen. Etter ti aktive år var det behov for et nytt… Ti år er kanskje ingen alder, men en god begynnelse.

Lykke til videre! Berit Roll Elgsaas (visekorpsleder)


Flere bilder fra torgdagen:
Alle foto ved Ingar J. Sekkenes.


Speiderne 10 år på Finnsnes

Salg av speiderprodukter på torget.


Speiderne 10 år på Finnsnes

Bålplassen på torget var det mange innom.


Speiderne 10 år på FinnsnesKuldegrader er ingen hindring for å bygge boder på ekte speidervis.

Bruskasseklatring er et spennende og litt spektakulært skue som får folk til å stoppe opp. Rekorden ble satt av Vilde Arnesen. Hun brukte alle 26 kassene som man hadde, og da hun var ferdig reiste hun seg like godt opp og sto på toppen og vinket til imponerte tilskuere!
NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone