En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Fullt røntgenutstyr til Mutambara!

Fullt røntgenutstyr til Mutambara!

10.12.2008
Takket være en oppmerksom og innsatsvillig Jon Løvland og frivillige i Flekkefjord har sykehuset på Mutamabra fått fullt operativt røntgenutstyr som skal sendes med containerne.
Fullt røntgenutstyr til Mutambara!

FLOTT JULEGAVE: Jon Løvland fra Metodistkirken i Flekkefjord vil fredag ta med seg flere medarbeidere fra kirken for å demontere røntgen utstyret på Farsund sykehus for å sende det til Zimbabwe.


Jon Løvland hørte på Sørlandssendingen at det var snakk om å gi Fullt røntgenutstyr til Mutambara!bort røntgenutstyret fra tidligere Farsund sykehus. Det fikk Løvland til å gå til umiddelbar aksjon. Han ringte eiendomsmegleren som var gitt ansvaret for å avhende utstyret. Jon kunne fortelle mekleren om sykehuset på Mutambara og deres behov for røntgenutstyr.

Siden har det vist seg at Feiringklinikken har et identisk apparat som skal avhendes. Ved sin raske reaksjon har Løvland fått begge apparatene til Mutambara. Dermed har de et apparat for drift og et for reservedeler. Driften bør nå være sikret for flere år fremover.

På Mutambara er det åpnet en egen avdeling for tuberkulose pasienter. Den avdelingen er i stort behov av røntgenutstyr kan misjonær Ragnhild Sand fortelle. Det har ikke vært mulig å kjøpe inn slikt utstyr på de eksisterende budsjettene.

Utstyret som nå skal fraktes med containerne til Mutambara er som nytt og nesten ubrukt. Grunnen til at de ikke kan brukes i Norge er at de lager bilder til film, mens alt nå er digitalisert i Norsk helsevesen. Dette er overhodet ikke noe problem i Zimbabwe. Der vil det nok være analogt utstyr i bruk en god stund fremover.

Les mye mer om arbeidet for å få røntgenutstyret til Mutambara hos Avisen Agder.


NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone