En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Øyvind Aske tilbake i Liberia

Øyvind Aske tilbake i Liberia

09.01.2009
Mandag 5. januar reiste pastor Øyvind Aske til Liberia på et seks måneders oppdrag for misjonsselskapet. Dermed er han tilbake i landet han tjenestegjorde i som misjonær tidlig på 80-tallet. Les Tove Odlands omtale av utsendelsesgudstjenesten.
Øyvind Aske tilbake i LiberiaPastor Øyvind Aske reiste mandag 5. januar til Liberia på et seks måneders oppdrag for misjonen.                                                                          Illustrasjonsfoto/montasje.

Sterk gudstjeneste
Gudstjenesten i Metodistkirken i Tistedal var søndag 4. januar preget av misjon, kall og tjeneste. Menighetens pastor Øyvind Aske reiser mandag morgen (5. januar) til Liberia for 6 måneders tjeneste for misjonen. i Metodistkirken i Liberia. Han har hatt samtaler med Biskop John Innis - og både biskopen og alle han skal samarbeide med, de gleder seg til han kommer!

Liberia er ikke et nytt land for Aske
I begynnelsen av 80-årene tjenestegjorde Øyvind Aske i Gbason Town i Liberia - og den gangen på jordbruksprosjektet som var en del av det store distriktsutviklingsprosjektet UMRADEP. Mens han var i Liberia fikk han kallet til tjeneste som prest og tok utdannelsen etter at han kom hjem. Og nå har han vært menighetsprest i over 20 år!
Etter sine 3 år i Liberia kjenner han landet og folket - selv om en del vil være forandret etter krigen, vil han også møte kjente folk og kjente steder.

Oppgavene - de blir varierte!
Det er to hovedmål i forbindelse med tjenesten i Liberia - Øyvind skal studere afrikansk teologi på seminaret - The School of Theology - på Gbarnga - og han skal samarbeide tett med Evangeliseringsrådet - både ved å undervise pastorer og evangelister og ved selv å forkynne. Og så er han åpen for det som legger seg til rette - og vet hvordan ting fungerer og noen ganger ikke fungerer akkurat slik en hadde tenkt og planlagt!

Reiser alene
Øyvind reiser alene til Liberia, sønnene er opptatt med sine ting, og kona Anne Lise Aske vil være hjemme og skjøtte sitt arbeid i en barnehage. Men Anne Lise skal ha noen uker i Liberia sammen med Øyvind - rundt påsketider - og på den måten bli kjent med Liberia og folket der.
 
Gudstjenesten 4. januar
Gudstjenesten i Tistedal i dag ble ledet av Borge Kristoffersen - og det var pastor Eldar Karlsen som prekte. Eldar Karlsen - som nå er pensjonert og bor i Sarpsborg - vil ha det pastorale ansvaret mens Øyvind er i Liberia. Idag understreket han kallet til å være Kristus-tro og Jesus-sentrert - og la vekt på hvor viktig det er å hvile i at Gud leder oss steg for steg!

Anne Lise og Øyvind Aske

Det var flere av oss som fikk ordet - både lekleder, Øyvind og jeg. Og vi hadde en sterk innvielsesstund der flere ba for Øyvind, familien og menigheten - og ikke minst for Liberia.
Og vi avsluttet med "menighetens utsendelsesbønn" -

 
Allmektige Gud, barmhjertige Far
Se til din tjener som nå skal sendes ut
i kirkens misjonstjeneste.
Fyll ham med din Hellige Ånd og styrk ham i de oppgaver som venter,
slik at alt han gjør
må begynne, fortsette og fullendes i deg
og på den måten ære ditt navn
og fremme ditt rike.
Ved Jesus Kristus vår Herre.
AMEN
 
Øyvind Aske trenger din forbønn
Be for Øyvind, for den tjenesten han nå går inn i, for alle han møter og skal samarbeide med - og for familien hans og Metodistkirken i Tistedal.

Blogg
Øyvind får sin egen blogg, den finner du her.
Vi gleder oss til å høre om hva han opplever og hvordan han får det - når han kommer "hjem" til Liberia.

Artikkelen er skrevet av misjonssekretær Tove Odland og hentet fra misjonens nettside.
NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone