En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Mursan med ny og historisk status

Mursan med ny og historisk status

07.10.2009
28. september ble senteret vårt i Mursan Helsesenteret i Mursan offisielt "Integrert rådgivning og test senter" for HIV/Aids i delstaten Uttar Pradesh.
Mursan med ny og historisk status


Reidun takket alle som var kommet, uttrykte hvor stor denne dagen var for oss alle - at hun aldri hadde trodd dette kunne skje, selv om vi har jobbet for det så lenge og håpet og bedt. Nå er det virkelighet -- og hun ønsket velkommen til festmåltidet.En historisk gledesdag
28. september ble en gledesdag for senteret vårt i Mursan. Da samlet delstatsminister, politikere, biskop, helsepersonell og langveisfarende og lokale gjester seg i et festpyntet Mursan. Da ble klinikken vår offisielt "Integrert rådgivning og test senter" for HIV/Aids. Dette er en historisk bekreftelse av den faglige kvaliteten i arbeidet på klinikken og dens betydning for lokalmiljøet og delstaten Uttar Pradesh.

Unik avtale
Helsesenteret i Mursan inngikk i sommer en unik avtale med indiske myndigheter om å etablere et testsenter for HIV/AIDS. Målsettingen er å tilby testing, behandling og rådgivning av meget høy kvalitet til lokalmiljøet. Den ettårige avtalen mellom National AIDS Control Organisation (NACO) og Metodistkirkens helsesenter i Mursan er et ledd i myndighetenes satsning på partnerskap mellom offentlig og privat virksomhet. Strategien er at denne typen samarbeid vil gjøre god medisinsk behandling tilgjengelig til flere, både i urbane og utenforliggende strøk. Tidligere måtte pasienter reise helt til sykehuset i Aligarh, som ligger fem mil fra Mursan.

Nært samarbeide med delstaten
Myndighetene vil bidra med trening, diagnoseverktøy, medikamenter og informasjonsmateriale. De vil også stille med finansielle midler til for eksempel reisevirksomhet. Metodistkirkens helsesenter i Mursan vil på sin side stille med fasiliteter som er nøye tilpasset denne type testing og behandling. Blant annet vil Mursan utvikle et laboratorium og et behandlingsrom som er egnet til denne type pasienter.

En seier
”Dette er en seier for vårt helsesenter. Det er en stor anerkjennelse fra myndighetene. Etter en grundig medisinsk vurdering av myndighetene og en langvarig periode med forhandlinger har vi nå fått tildelt en status som de færreste kan forvente å få”, sa Reidun Refsdal, daglig leder for helsesenteret i Mursan da avtalen ble inngått i sommer.


Les mer og se alle bildene her.Mursan med ny og historisk status


Hovedgjesten - Minister for energi og småindustri i Uttar Pradesh. Han har stor autoritet i dette området, og lovet å støtte Mursan på alle måter. Han hadde anerkjennende tale om helsearbeidet i Mursan og distriktet rundt, og han var veldig ivrig etter å se klinikkområdet og alt som er der. Og det var han som sto for den høytidelige begivenheten å klippe over snoren! Avtalen er på plass!
NYESTE ARTIKLER

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone