En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>- Et epokegjørende drap

- Et epokegjørende drap

09.05.2011
Jeg har fulgt nyheten om drapet på Osama bin Laden med stor interesse og har lest mange artikler, kommentarer, og refleksjoner over betydningen av hans død, sier Jim Winkler, generalsekretær i Metodistkirkens internasjonale styre for kirke og samfunn i en kommentarartikkel.
- Et epokegjørende drap


Jim Winkler, generalsekretær for Metodistkirkens internasjonale styre for forholdene mellom kirken og samfunnet, kommenterer drapet på Osama bin Laden.


Som mange andre er jeg glad for at bin Laden er borte, men jeg vil ikke hovere over hans død. Jeg blir påminnet om ordene i Ordspråkene 24, 17-18, "Gled deg ikke når din fiende faller, du skal ikke juble når han stuper, for at Herren ikke skal se det med mishag og vende sin vrede fra ham. "

Jeg bekjenner at min tro ofte er svak, og at jeg har min egen lille liste over folk jeg gjerne hadde sett Herren ta hjem til seg så fort som mulig. Jeg ber ikke om døden for mennesker jeg ikke liker. Jeg feirer det heller ikke når de dør. Jeg tror ikke det behager Gud å gjøre det, og jeg vet at de også har familier som trolig vil sørge over deres død.

Bin Laden var en erketerrorist, ansvarlig for drapene på mange uskyldige mennesker. Det var en tragisk feil å gjøre om jakten på bin Laden og hans al-Qaida fra en etterforskning av kriminelle og etterretningsoperasjon til en militær invasjon av Irak. Hundretusener av uskyldige liv ble ofret. Milliarder av dollar ble kastet bort, og år gikk tapt i prosessen.

Få brakt til ansvar
Få har blitt brakt til ansvar for sine ugjerninger, og få har uttrykt anger for de lidelser de har påført sine ofre.
I løpet av mitt liv har det vært mange terrororganisasjoner: Ku Klux Klan, Røde Arme Fraksjon, the Weather Underground, Baader-Meinhof-banden, the Symbionese Liberation Army, Den ariske nasjonen, Den lysende sti, osv. Hver av disse organisasjonene valgte å bruke vold for å fremme sin egen forvridde politisk agenda. Hver av disse ble brakt til ansvar via politiarbeid.

Det å finne bin Laden var et resultat av lignende arbeid. The Washington Post rapporterte denne uken, "... jakten på bin Laden avvek [fra bruk av massive ildkraft] til en tiårlig lang menneskejakt hvor kjedelig arbeid med analyser og overvåkning til slutt ga resultater. "

Bin Laden kjempet mot Sovjetunionen på 1980-tallet da det okkuperte en muslimsk nasjon, Afghanistan. Han kjempet mot USA de siste tiårene fordi det opprettholdt militære styrker i hans hjemland Saudi-Arabia og andre muslimske nasjoner.

Ikke i krig med islam
Jeg setter pris på at presidentene Bush og Obama har vært nøye med å understreke at USA ikke er i krig med islam. Disse følelsene deles imidlertid ikke av mange av mine kristne brødre og søstre. Angrep på moskeer i USA, en pastor som brenner koranen og, selvfølgelig, alt oppstyret rundt det islamske senteret i New York i fjor har alle funnet sin vei til overskriftene.

Metodistkirken er en forkjemper for religiøs frihet. Vi erkjenner at trossamfunn på grunn av sin dype spiritualitet kan gi grobunn til fanatikere, og at noen av dem kan utvikle seg til ekstremister. Vi fordømmer ikke de mange på grunn av det noen få ekstremister gjør. Vi mener religionsfrihet er en grunnleggende menneskerettighet.

Det å finne og drepe bin Laden var ikke en religiøst motivert operasjon som kan minne om fjerne tiders korstog. Det var jakten på en dødelig kriminelle mer i samsvar med det å finne og drepe beryktede gangstere som John Dillinger i 1930-tallets Chicago. Vi bør ikke miste dette skillet av syne.

Metodistkirken legger stor vekt på kampen for å opprettholde frihet til religiøs tro og praksis i hele verden. Vi er ikke påvirket av ekstremisters retorikk som fremmer religiøs intoleranse. Vi er etterfølgere av fredsfyrsten. Vi vil ikke godta krig. Vi fordømmer vold.

Bin Ladens død er et sterk vitnesbyrd om at vold avler vold. Vi ber om at Guds skaperverk en dag vil oppnå fred og det rike liv som hans sønns død og oppstandelse lovet.NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone